Arkadaşlar selamlar, 10. sınıf Anadolu lisesi öğrencisiyim. Birkaç ay önce alan seçimi oldu ve sayısal alanı seçtim ve hatta bilgisayar mühendisliğini bölümünü istiyordum. Fakat kısa süre önce hayatımda önemli sayılabilecek gelişmeler yaşandı ve bende yeni düzenimi kurmaya başladım. Artık eşit ağırlık seçip felsefe okumak istiyorum. Üniversiteden sonra öğretim üyesi olmayı planlıyorum. Hatta aklımda üniversiteler dahi belirdi. Fakat bu fikrimi aileme ve çevreme anlattığımda pek olumlu dönüşler alamıyorum özellikle ailemden. Benim sayısaldan vazgeçme sebeplerimden biride fen dersleri. Kimyanın bazı konuları ve fiziği neredeyse tamamen yapamıyorum arkadaşlarım bu iki dersin kötü olmasını okul hocalarıma bağlıyor. İki ders için de konuşmak gerekirse o kadar iyi hocalarımı yok maalesef özellikle fizik hocamız . Matematiğiminde o kadar üst düzey bir şey değil ama çalışınca halledebiliyorum. Ayrıca belirtmek gerekirse edebiyata özel bir ilgim var başarılı olduğumu düşünüyorum. Zaten çoğu denemede edebiyat kurtarıcım oluyor.
Fikirlerinizi merak ediyorum. Özellikle @333365 hocamın. Felsefe için de ya Galatasaray ya da Boğaziçi'ni hedefliyorum.
Bu işin görünen yüzü, görünmeyen yüzü de var tabii ki. Açıkçası Türkiye'de pek önü açık olan bir bölüm değil. Millet tercih etsin diye bu bölüme girenlere burs bile veriliyor.
Ben sizin yerinizde olsam bu sıralamaya farklı bir bölüm bakardım, okumazdım açıkçası.
Yurt dışına gidebilirsen olabilir. Lisans eğitimi bittikten sonra yüksek lisans ve doktoranı yurt dışında yapman lazım. Türkiye'de akademisyenlik çok zor.