Felsefe okunur mu?

Teşekkürler.

Kafam karıştı. Hiç bulaşmasam mı? Hobi olarak kendim kitaplarımı okuyorum bunu mesleğe dökmek istedim ama.
Bence felsefe işi as meslek olarak görülmemeli. Mesela bir dükkanın vardır, iyi para kazanıyorsundur o zaman keyfi olarak ilgilen. Ama gidip ben buradan hayatımı geçindireyim kafasına bence hiç girme. Başka bölüm mü kalmadı da felsefeye kaldınız hocam.

Hobi olarak felsefe kitapları okunabilir lakin bu ülkede mesleği yapılmaz.
Haklısınız. Bu kadar cahil bir ülkede iki felsefe yap halk haini ilan edilir, din düşmanı diye adın tepelerden inmez.

Bence felsefe işi as meslek olarak görülmemeli. Mesela bir dükkanın vardır, iyi para kazanıyorsundur o zaman keyfi olarak ilgilen. Ama gidip ben buradan hayatımı geçindireyim kafasına bence hiç girme. Başka bölüm mü kalmadı da felsefeye kaldınız hocam.

Haklısınız. Bu kadar cahil bir ülkede iki felsefe yap halk haini ilan edilir, din düşmanı diye adın tepelerden inmez.

Neden ki? Çalışma hayatı olarak üniversiteler gayet iyi bence. Yüksek lisans yapılarak akademisyen olunabilir.

Üniversitede felsefe okunur mu? Önü açık bir bölüm mü? Aç kalmak istemem.

Okunmaz kesinlikle. Özel sektörde iş imkanı çok az, formasyon olup öğretmen olabilirsin ancak sosyoloji ve felsefe açıktan da okunabiliyor bu yüzden çok fazla kişi bu bölümleri okuyup formasyon alıyor. Kısaca hem rakip çok hem iş az başka bir bölüm seçmeni öneririm.

Okunmaz kesinlikle. Özel sektörde iş imkanı çok az, formasyon olup öğretmen olabilirsin ancak sosyoloji ve felsefe açıktan da okunabiliyor bu yüzden çok fazla kişi bu bölümleri okuyup formasyon alıyor. Kısaca hem rakip çok hem iş az başka bir bölüm seçmeni öneririm.
Tamamdır kaptan öyle yaparım ahbabım.

Üniversitede felsefe okunur mu? Önü açık bir bölüm mü? Aç kalmak istemem.
Türkiye'de okunmaz maalesef. Belki felsefe üzerinden öğretmenlik ya da akademisyenliği kovalayabilirsin. Fakat iki yolda meşakatli

Akademisyen olup ilerlemek sadece bir seçenek. Geneli hep böyle ben bir laf ortaya atayım vs diye çabalıyor. Genel konuştum.

Şaşırmadım. Maksimum türkiye.
Avrupa'da bile felsefenin değeri artık eskisi gibi değil. Yeni nesil gençler sosyal bilimler yerine sayısal bilimlere yöneliyor. Ve felsefe gerçekten çok ağır bir bölüm. Herkesin kaldırabileceği bir bölüm değil.

Merhaba @noclip. Felsefe bölümü iş imkânları bakımından kısıtlıdır ama Eşit Ağırlık ilk 400.000 taban sıralamalı Felsefe bölümlerine bir şans verilebilir. Bir de Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümü var, ve Öğretmenlik barajı Eşit Ağırlık ilk 300.000 sıralama olduğu için Felsefe Grubu Öğretmenliğini kazanmak için Eşit Ağırlık ilk 300.000'e girmek gerekiyor, Felsefe bölümünde ise sıralama barajı yoktur. Bunların yanı sıra tercih etmeyi düşündüğünüz üniversitelerin Çift Ana Dal imkânlarına bakabilirsiniz veya başka bir bölüm tercih edip aynı üniversitedeki Felsefe bölümüyle Çift Ana Dal yapma imkânınızın olduğu üniversitelere bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı