Sözel Felsefe sorusunun cevabı nedir?

Xei

Decipat
Merhaba, görselde görünen sorunun cevabı nedir? Açıklayabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

1733328103381.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Görselde verilen metni analiz ettiğimizde eski Yunan da düzenli ve sistemli felsefi ürünlerin ortaya çıkmasının tesadüf olmadığı uygun koşulların (maddi zenginlik demokratik yönetim ve özgür bir toplum) bu durumu mümkün kıldığı vurgulanıyor bu nedenle doğru yanıt a şıkkıdır: felsefenin başlaması uygun koşulların sağlanmasıyla mümkün olmuştur.

Cevap bayağı net a şıkkı.

Soru bankasını öneren öğretmene sorduğumda cevabın b olduğunu söylüyor sizlerin de yanıtları dahil olmak üzere birçok kişinin a dediğini kendisine gönderdim ama hala ısrarla b diyor. Neden dediğimde ise metinde geçen zenginlik, demokratik ve özgür bir toplum koşullarının doğrudan bilim ile bağlantılı olduğunu söylüyor.

Felsefe öğrencisiyim, antik Yunan'da ortaya çıkma sebepleri denizcilik ve boş zamanın çok olmasıdır. Adamların o kadar işi yoktu ki, felsefe bu sebepten çıktı. Cevap olarak ise a diyorum.

Soru bankasını öneren öğretmene sorduğumda cevabın b olduğunu söylüyor sizlerin de yanıtları dahil olmak üzere birçok kişinin a dediğini kendisine gönderdim ama hala ısrarla b diyor. Neden dediğimde ise metinde geçen zenginlik, demokratik ve özgür bir toplum koşullarının doğrudan bilim ile bağlantılı olduğunu söylüyor.
Çok ilginç. Öğretmenin parçaya göre değil genel olarak yorumluyor ya da bilerek sorudan bağımsız derin düşünüp kendini zeki göstermek için bile yapıyor olabilir. Öyle bile olsa tam tersi adamlar dertsiz tasasız güllük gülistanlık yaşadıkları için felsefi yönden geliştiler ve felsefe de bilimi geliştirdi.

Sorunun altında yatanada bakmak lazım diyor. Hocam orada yazan metine göre çözerim ben diyorum hala altına bakmak gerekli diyor kafayı yiyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı