Fen lisesi vs Anadolu lisesi

Teşekkürler hocam tavsiyeler için

Netlerinde Türkçe ve feni biraz daha artırırsan muhteşem olur. Ayrıca din, İngilizce, inkılap gibi derslerde full çekmeye çalış . Eğer matematikte 16 net veya üzeri yaparsan çok daha iyi olur.

Netlerinde Türkçe ve feni biraz daha artırırsan muhteşem olur. Ayrıca din, İngilizce, inkılap gibi derslerde full çekmeye çalış . Eğer matematikte 16 net veya üzeri yaparsan çok daha iyi olur.
Din ve ingilizce zaten genelde full geliyor,İnkilap ufak mantık hataları yüzünden oluyor genelde ama onunda önüne geçtim,Türkçe bu sene tamamen mantık ve okuma olduğu için o konuda şanslıyım,Fenim çok iyi olmamasına rağmen genelde hep 1-2 yanlışım çıkıyor ve evet herkeste olduğu gibi matematiğim kötü,zaten bana da tam olarak 15-16 net gerekiyor,şuan da onun için çalışıyorum umarım bir şeyler başarabilirim tekrardan teşekkürler .

Bir şey diyeceğim bu liselerde çok fazla haksızlık var. Sizin en iyi anadolu lisemiz benim şehrimdeki 4. anadolu lisesine denk geliyor. Bizim en iyi anadolu lisemiz İstanbuldaki belki 10. anadolu lisesine denk geliyor. MEB keşke çözüm bulsa.

Bu arada bilgin olsun anadolu kazanırsan sırf yattığından fene gidememiş çok zeki arkadaşlarda olacak her okulda 5 tane olur en az ve genelde çalışmaya başlayınca feni geçiyorlar
Not:Geneli okulla alakası olmayan tabiri caizse karı kız veya erkek peşinde olan tipler olacak.
Daha ilk haftalardan 9ları düşürmeye çalışan üst dönemler falan klasiktir.

Evet maalesef öyle,liseler arasında ki farklar çok fazla,ah coğrafya...

Nasıl geçti?

Heyecanı kaçmasın diye netlerime bakmadım ama doğruyu söylemek gerekirse bu yazıdan sonra bir gün bile ders çalışmadım sadece son gün tekrar yapıp girdim sınava ve girdiğim en kolay sınavlardan biriydi.Bazı hatalar yaptığım için Fen'in 2 sorusu yetişmedi ama genel olarak kolaydı.Herkes gibi benimde Matematik bölümüm berbat geçti ama Sözel ve Fen netlerinden kurtarırım diye düşünüyorum.Hiç heyecan olmamasının da bana epey katkıları oldu.

Olay şu fen lisesinde hoca seni sıkar anadoluda salar umursamaz anlamadım dersen banane der kendin çalışabiliyosan bir farkları yok yani
Not:Fen lisesi çok egoludur ama anadolu tarafından geçilir genelde bilgin olsun.
Katılıyorum ama tabi yüksek puanlı Anadolu liseleri de sıkar .

Şu an ortalama ile alan bir Anadolu lisesindeyim minimum 70 ortalama ile alıyorlar 99 ortalaması olanlarda var, yani çok da çabalamıyorlar öğrenciler için normal bir şekilde fazlada sıkmıyorlar bence iyi bir lise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…