Fen lisesinin Anadolu okulundan farkı nedir?

Seni, sen yapan çevredir.
Sanırım bu sosyal yaşamda da var.
Bir de bunların üstüne dershaneye gidiyor çoğu kişi.
Veya özel okul...
Bu kadar yazdım ama kafanızda 7/24 ders çalışan inekler gelmesin. Neredeyse herkes, sosyalleşme ve ders çalışma dengesini kurmuş. Hatta şu an okulda, bahar kupası adı altında futbol turnuvası yapılıyor. Aklınıza gelen fen lisesi tiplemelerinden pek yok yani.
Burada anladığım kadarı ile; çok iyi yerlere gelen kişinin bile sosyal yaşantısı var. Yani hayatı sadece dersten ibaret değilmiş gibi geliyor.
Sanıldığının aksine genel olarak sürekli inek gibi çalışanların değil de düzenli ve kendi kapasitesine göre çalışanların bulunduğu yerlerdir.

Dengeyi ortaya almaya mı çalışıyorlar?
 
Sanırım bu sosyal yaşamda da var.
Bu her yerde var 😀. Bu yüzden kendini geliştirmek istiyorsan yapacağın en önemli şey çevreni değiştirmektir. Bizler sosyal varlıklarız ve çevremizden çok etkileniyoruz.
Burada anladığım kadarı ile; çok iyi yerlere gelen kişinin bile sosyal yaşantısı var. Yani hayatı sadece dersten ibaret değilmiş gibi geliyor.
Aynen öyle. Yukarıda dediğim gibi bizler sosyal varlıklarız ve sosyalleşmeye ihtiyacımız var. Hayatını sadece derse adarsan yaşadığın şeyin gerçekten hayat olduğunu sorgulaman gerekir.
 
Dengeyi ortaya almaya mı çalışıyorlar?
Sürekli inek gibi de çalışabilirsin ama insanın belli bir kapasitesi var. Sen o kapasiteyi dolduracak şekilde verimli ve düzenli çalışırsan zaten her şey oluyor. Fen lisesi diye her saniye başı soru çözülen bir yer değil. Her şeyin sırası ve zamanı var. Gerektiği zaman soru çözecek, gerektiği zaman sosyal aktiviteler yapabileceksin yani. İnsanın kendini geliştirmesi sadece kağıt üzerinde olan sınavlardan ibaret değil.

Bu yüzden inek gibi çalışmak yerine verimli ve düzenli çalışırsan; hem kendini geliştirirsin hem de akademik başarın olur. Sadece ders çalışarak hayat bir yere varmıyor.
 
@Ecmel @Guthwine bu arada bunu merak ettim. Açık öğretim lisesinden diplomamı aldım. 78,41 ortalama aldım. Aklımda gram ders çalışma isteği yok. Tembellikten değil, sağlık problemimden(ruhsal ve duygusal bozukluk) dolayı okumak istemiyorum. Stres olduğum zaman benim hastalığımı tetikliyor. 78,41 puan ile mezun oldum işte. İşte çalışıyorum. Yaşım 20. Puan düşük ama neyse...
 
@The Tribal Chief herkes akademik alanda başarılı olamaz ve olmamalı da. Ülkemizde garip karşılansa bile durum böyle. Benim şu an fen lisesinde okumamın tek nedeni, sayısala olan yatkınlığım ve bunu sevmem.

Eğer kafana bunu taktıysan boşuna takmana gerek yok. İçinde bulunduğumuz toplum yüzünden bunu kafana takman gerektiğini düşünüyorsundur muhtemelen.

Bu arada tam olarak neyi merak ettiğini anlayamadım. Biraz daha açar mısın?
 

Geri
Yukarı