Çok fazla gitar denedikten sonra sahip olduğum Fender Telecaster USA ile 20 yıl geride kaldı. Esasında kaba, odunsu, kütük gibi bir gitardır. Neticede Fender in ilk ürettiği gitar yani. Tarihi boyunca hiç değişime uğramamış. Gövdede egonomik contour oyukları yok. Sahnede, uzun provalarda çalarken bileğim gövdenin köşesine çarpmaktan morarıyor, bu yüzden sağ bileğime bileklik takarak çalmak zorunda kalıyorum.
Bir Telecaster i her tarzda, tonda çalarım diye düşünüyorsanız boşa alırsınız. Elektrogitar çeşitleri içinde clean tonları en güçlü gitardır. Bir klasik gitar sertliğine yaklaşır. Belli seviyede overdrive açabilirsiniz fazlasını kusar, tonu çirkinleşir ve karakterini kaybeder. Hafif drive lı tonların gitarıdır. O klasmanda da yanına kralı yaklaşamaz.
Parlak ve güçlü bir soundu vardır. Hemen kendini belli eder. Kontrol etmesi zordur. Sert, keskin ve belirgin bir karaktere sahiptir. Her overdrive pedalına, her amfiye uyum sağlamaz. Orange karakteri ile hiç iyi verim alamadım. Marshall ya da Fender tabanlı amfilerle daha uyumlu olduğunu söyleyebilirim.
Bu gitarı çalmayı istemek için sebepleriniz olmalı. Rolling stones, John Mellencamp, Robben FORD gibi.