Fenix 10TN-144 İncelemesi

Ben cihazın soğutmasını hiç mi hiç beğenmedim. Özellikle soğutma sisteminin CPU'ya temas ettiği kısım. Zaten kullanıcılardan birkaçı da CPU sıcaklığı üzerine konuşmuş. Performans verir, donanımları iyi ancak bu soğutma ile uzun ömürlü bir dizüstü bilgisayar olacağını düşünmüyorum. RTX 2060'lı daha kaliteli bilgisayarlar tercih edilmeli bence.

GTA5'e bakıp tekrar atarım hocam. Hiç dikkat etmemiştim.
Şahsen ben beğendim soğutmasını. 2 tarafında toplam 3 tane geniş hava çıkış kanalı var. Altının yapısı da petekli şekilde.

Valla öyle inanılmaz bir soğutucuda yok laptopun altında bundan var.

ama 90 95 i bende görüyorum sadece öyle uzun süre değil. Cyberpunkta oyunu kapattığımda klavyeyi yokluyorum epey ısınmış oluyor ama cyberpunkta şuan dönemin en iyisi. Optimizasyonlardan sonra daha da iyileşir yani oyun kaynaklı birazda

Cihazı aldığımdan beri undervoltlu kullanıyorum. Bir de turbo frekansını 4ghze kilitledim. Cyberpunk, GTA5 gibi oyunlarda 83-85 derecelerde çalışıyor şu an. Ve işlemci hiç throttle yapmadan 4ghzte sabit çalışıyor.

Nasıl yada nereden bakarak deneyebiliriz ? Performansla ilgili ne derecede bir değişim gördünüz ?

Hocam burada biraz bahsetmiştim. Bu arada ben deneyimli biri değilim sorumluluk tamamen size ait. Ben şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım. Performans olarak da cpu ısınıp frekansını düşürmüyor. Tam yükte bile 87 dereceyi aşmıyor. @OnLineTester

Aynen dediğiniz sayfadan ve internetteki farklı sitelerden aldığım undervoltaj değerleri ile denemeler yaptım. İlk defa deniyorum ThrottleStop'uda. Çok güzel sonuçlar aldım. Bir sayfa BIOS ta ayarları nasıl açabileceğinide anlatmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hedefim en azından CPU sıcaklıklarını 90 derecenin altında tutmaktı ve aslında başardım çok ufak sıçramalarla 92 93 gördüm ama performansıda arttırdı. Cinebench r23 ile laptopu aldığım gün yaptığım test değerlerinin üzerine çıktım. 7614 den 7832 hemde bukadar ufak ayarlarla. Meğer gerçekten tahmin ettiğimden çok zorlanıyormuş ısındığında.

@OnLineTester hocam bu işlem cihaza zarar verir mi? Bir de sizin nasıl bu kadar yüksek oluyor anlamadım. Bende mi bi' farklılık var acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…