Fenix 10TN-144 İncelemesi

@OnLineTester hocam bu işlem cihaza zarar verir mi? Bir de sizin nasıl bu kadar yüksek oluyor anlamadım. Bende mi bi' farklılık var acaba
Yani testlerde mavi ekranla karşılaşmak ve ona göre değerlerle hareket etmek sizin elinizde.. ve mavi ekran öyle geri dönülmez bir şekilde de zarar vermiyor değerleri aşırı düşük vermezseniz testi kapatıp ayarlarla yeniden oynayabiliyorsunuz. ki herkes ona göre açıklamalar yapmış ama ben öyle uçlarda gezinmedim yani en düşük hız yada voltaj yerine ısıya yönelik hareket ettim. uzun soluklu bir kullanım planı için ısıyı düşürmüş olmak ömrünü uzatır diye düşünüyorum. CPU sürekli max hız elde etmek için yüksek ısılara çıktığında throttle yaşamak dışında sıkıntı yok. Oda ısındığında kendini korumaya alması demekmiş. bir çeşit kasma gibi birşey yaşıyor yani o an. normalde laptop değil de daha iyi soğutabilen bir cihazda olsa daha yüksek sonuçlar verebileceğini gösteriyor bu. Ben şimdilik memnunum. Şuan 1 saatten uzun süredir cyberpunktayım oyun içi aksiyon sırasında en düşük 67~68 gördüm yani hala iyi (araç sürerken 58~60)ve 2. Ekranda hardware info açık kaydedilen max sıcaklık 87c derece. Biraz korktum başlarda ilk ayarlıycakken ama şuan çok iyi oldu gerçekten. Burdaki konuşmalardan öğrendim undervolt diye birşey olduğunuda.

Son düzenleme:
@OnLineTester hocam yanlış hatırlamıyorsam bu fotoğrafı 3 saat oynadıktan sonra çekmiştim. Bu değerler normal mi?

Yani 3 saatin sonunda sıcaklığında düşük, fps de oyunda anlık değişiyor bir yorum yapamıyorum ama iyi görünüyor bence. daha iyi anlayan arkadaşlar varsa onlarıda dinlemek lazım bende pek tecrübeli sayılmam. Oyunda en azından donma veya kasma yok ve full ayarlardayım ultra herşey.

@OnLineTester Hocam diğer arkadaşlar da 90 üstü sıcaklıktan şikayetçi ama ben öyle bir sorun yaşamadım garip geliyor bana açıkcası. Neyse maşallah diyelim

Hocam bilgisayardan çok anlamam ama bildim kadarıyla CPU 93 derece üstü sıkıntı olmuyor ama dedim gibi ben çok anlamam o yüzden merak ettim bu bilgisayarın aldı sıcaklıklar normal mi?

Gerçekten çok teşekkür ederim. Muhtemelen bu bilgisayarı almayı düşünüyordum. Ve muhtemelen bunu alacağım. Bu arada Dual Channel mevzusunu şöyle sormak istiyorum 1x16'yı 2x8'e çevirsek de düzelir mi? Siz 32 GB yapmışsınız da RAM'i.

Dual olması önemli 16gb de yeterli bence

@emirkar ben geleceğe yönelik olsun diye 32GB yaptım. CoD Warzone'da 17GB RAM kullanımı bile gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…