Fenix 10TN-144 İncelemesi

10.nesil Intel işlemciye nasıl undervolt yapabildin ben de merak ediyorum cidden. Direkt güç limitini kıstın değil mi? Bu undervolt değil.
Hocam Discord sunucusunda da yapan arkadaş var. Sıcaklıklar 80 dereceye falan düştü diyordu. 20FPS artış almış ama hangi oyunda olduğunu bilmiyorum.

Hocam Discord sunucusunda da yapan arkadaş var. Sıcaklıklar 80 dereceye falan düştü diyordu. 20FPS artış almış ama hangi oyunda olduğunu bilmiyorum.
Undervolt değildir o. Undervolt olsa duramazsın.

10.nesil Intel işlemciye nasıl undervolt yapabildin ben de merak ediyorum cidden. Direkt güç limitini kıstın değil mi? Bu undervolt değil.
Plundervolttan dolayı kapalı olduğunu biliyorum. Ama biosdan advanced ayarları açıp overclocking feature ve xtu interface'i enable edebildim. Yaptığım işlem bu undervolt sayılır mı bilmiyorum açıkçası.

Ben de bu laptoptan sipariş verdim. Gelince undervolt yapmayı düşünüyorum. Rica etsem nasıl yaptığınızı, neler yaptığınızı ayrıntılı bir şekilde açıklar mısınız?
Şöyle anlatayım. Öncelikle XTU Voltaj Yönetimini açmamız gerekiyor BIOS'tan. Bunun için BIOS'ta iken sağ shift, sağ ctrl, sol alt ve f2 tuşlarına aynı anda basıyoruz. Sonra "Advanced Settings" e gidip “OverClocking Performance Menu” sünü açıyoruz ve “OverClocking Feature” ü enable ediyoruz. Aşağıda açılan seçeneklerden sadece “XTU Interface” i enable ediyoruz. Çıkmadan önce ayarları save ediyoruz. Bundan sonra ThrottleStop programını indirip ayarlamak sana kalmış. Burada detaylı olarak anlatmışlar. Benim ayarlarım da yukarıdaki resimde attığım gibi.
[Rehber] ThrottleStop ile undervolt | Technopat Sosyal

Son düzenleme:
Keşke her üretici BİOS'ta serbest bıraksa.

Peki ThrottleStop programına girince ilk çıkan ekranda değişiklik yapmış mıydınız?

Hocam merhaba. Batarya ne durumda acaba hiç test ettiniz mi? hocam. Parlaklık %50 civarında, Klavye LEDleri kapalı ve en düşük güç tüketim modunda ne kadar gidiyor ?

Hocam merhaba. Batarya ne durumda acaba hiç test ettiniz mi? hocam. Parlaklık %50 civarında, Klavye LEDleri kapalı ve en düşük güç tüketim modunda ne kadar gidiyor ?
Oyun oynarken 1 saat sürdü bataryanın bitmesi. 2-2,5 saate yakında internette takıldım. Ama bu süre 2 saate yakında olabilir. Açtığınız sekme yaptığınız işe göre değişebilir. Bunlar birazda benim üstünkörü baktığım değerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…