Fenix 10TN-144 İncelemesi

ASPM ile alakası yok. Bu sıklıkla karşılaşılan bir durum ve garanti kapsamına girmiyor. Laptopunuz adaptörün sağladığından daha fazla güç harcadığı için şarj kaybediyorsunuz.

Dostum sana bir şey soracaktım,ben de bu bilgisayarı aldım 8x2 dual channel şeklinde fakat elimdeki üründe şöylebir sorun var,turbo fanı açtığım zaman bilgisayarda hissedilebilir aşırı bir titreme oluyor.sende böyle bir durum var mı ? bir de space tuşu kenarlardan zor işliyor iyice basmamı gerektiriyo.Şu titreme olayını bi hayli merak ettim

Dostum sana bir şey soracaktım,ben de bu bilgisayarı aldım 8x2 dual channel şeklinde fakat elimdeki üründe şöylebir sorun var,turbo fanı açtığım zaman bilgisayarda hissedilebilir aşırı bir titreme oluyor.sende böyle bir durum var mı ? bir de space tuşu kenarlardan zor işliyor iyice basmamı gerektiriyo.Şu titreme olayını bi hayli merak ettim. Daha başıma farklı olaylar da geldi 2-3 haftalık sipariş sürecimde

ASPM ile alakası yok. Bu sıklıkla karşılaşılan bir durum ve garanti kapsamına girmiyor. Laptopunuz adaptörün sağladığından daha fazla güç harcadığı için şarj kaybediyorsunuz.
Sıklıkla karşılaşılan bu durumun bilgisayar üzerindeki etkisi nedir? Herhangi bir çözümü var mı ASPM için?

Batarya seçimi mi yanlış oluyor şarjın azalması durumu için. Tedirgin olacak bir durum var mı her iki durum için? Cihaz ömrünü kısaltma gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Biraz sorular çokça oldu. İlginiz için teşekkürler.

Bilgisayara bir zararı yok pili uzun vadede yoracaktır. Daha güçlü bir adaptör alıp sorundan kurtulabilirsin.

Bilgisayara bir zararı yok pili uzun vadede yoracaktır. Daha güçlü bir adaptör alıp sorundan kurtulabilirsin.
Bu açıklamadan sonra bir deneme yaptım. Pili %4'e kadar düşürdüm. Ardından yine aynı oyunu aynı özellikte açtım. Oyunu oynarken şarj düzeylerini takip ettim. 3 saat 30 dakika sonunda pil düzeyi %78'e ulaştı. Bu süreç boyunca pil hiç bir şekilde azalmadı. Bu şekilde oyuna devam ettikten 1 saat sonra pil düzeyi tekrar %72'e düştü ve düşmeye devam etti.

Eğer sorun adaptörde ise %4'ten sonra %78'e kadar yoğun güç kullanımında sarj olmasındaki mantık nedir?

Sorunun tamamiyle şarj adaptörü ile ilgili olmadığını düşünüyorum. Tabi ektisi vardır (hızlı doldurur) ama yaşadığınız sıkıntı sırf bundan dolayı değil. Şimdi eski laptoplara bakarsanız bataryaları erkenden "ÖLÜR". Yani hücreleri artık enerji depolayamaz hale gelir. Önceden bunu hep kullanıcı düşünür, önlemini alabilen alırdı. Fakat şimdi hücreleri tam olarak benimde bilmediğim bir mantık ve teknoloji ile düzenli kullanıp boşaltıyor. Yüzdeyi kendi kullanıp ayarlıyor. Pilin ömrü uzuyor. Uyku moduna alıp şarjda bırakın sonra açtığınızda %100 göreceksiniz muhtemelen.

Throttle.

Bende ışık sızması mevcut.
Bu laptobu alan arkadaşlar ışık sızması olanlar var mı? İleride artar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…