Fenix Laptop GPU2 (onboard) kullanımını nasıl engellerim?

Arkadaşlar herkese selamlar. Yakında GameGaraj-Fenix ile ilgili bir inceleme konusu paylaşacağım. Fakat şu olayı atlatabilirsem daha temiz bir konu ortaya çıkacaktır.
Öncelikle 2 oyunu örnek vermek istiyorum. Death Strading ve PUBG ikisi de ULTRA-1080P ayarlarda. İnternette mevcut olan i7 10750H ve 2070 ekran kartlı modellerle kıyaslama yoluna gittim. Tek farkı bendeki Single Channel 16 GB. Dual-Single olayı için 7-13FPS'lik bir pay bırakıyorum lakin Death Streading videosunda gördüğünüz gibi 110-125FPS arası değer alıyorlar ben ise 85 civarı.
Ayrıca belirteyim ayarları videolardaki ayarlarla bire bir yaptım. PUBG'de aynı şekilde.
Death Stranding
Referans video;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayarlarım;
Eki Görüntüle 715752
Eki Görüntüle 715753
Eki Görüntüle 715754
Aldığım değer;
Eki Görüntüle 715747
Görüyorsunuz GPU2'yi kullanıyor ve FPS değerim videodakinden 20-30 FPS daha az. Oyunu HDMI ile başka ekrana takmayı denedim ve FPS değerim birden videodaki referans aralığa yükseldi ayrıca GPU2'de kullanım oranı %0 oldu. Resimde de gördüğünüz gibi.

Harici monitör görüntüsü;
Eki Görüntüle 715777

PUBG
Refereans Video;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aldığım değer;
Eki Görüntüle 715771
Yine GPU2 kullanımı mevcut. Resim mevcut değil fakat harici ekranda 110-130FPS arası değerler alıyorum ve GPU2 %0 orada da.

Şimdi benim sıkıntım laptopun kendi ekranında oyunlarda GPU2 kullanımını nasıl devre dışı bırakabilirim? Şimdide teşekkürler.
Arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum.

Öyle kafana göre 7-13 FPS falan gibi bir tahminde bulunamazsın. Integrated GPU'nun fazla kullanılmasının sebebi tek kanallı RAM kullanman. Yani RAM darboğazı yaşıyorsun.

Öyle kafana göre 7-13 FPS falan gibi bir tahminde bulunamazsın. Integrated GPU'nun fazla kullanılmasının sebebi tek kanallı RAM kullanman. Yani RAM darboğazı yaşıyorsun.
cevabınız için teşekkürler. Yalnız bu işle uğraşan şuan aktif 30 küsür kullanıcılı dicord kanalı mevcut. Çift kanal RAM takanlarda mevcut. GPU2 kullanımı yine engelenemiyor. Bazı oyunlar bu fark çok değişken olabiliyor. Orada verdiğim tahmin sadece Death Stranding oyunu ile ilgili izlediğim referans videolarla ilgili bir tahmin. Bilmem anlatabildim mi?

Cevabınız için teşekkürler. Yalnız bu işle uğraşan şu an aktif 30 küsur kullanıcılı dicord kanalı mevcut. Çift kanal RAM takanlarda mevcut. GPU2 kullanımı yine engelenemiyor. Bazı oyunlar bu fark çok değişken olabiliyor. Orada verdiğim tahmin sadece Death Stranding oyunu ile ilgili izlediğim referans videolarla ilgili bir tahmin. Bilmem anlatabildim mi?

Muxless bir laptopta integrated GPU kullanımı olmak zorunda diye biliyorum zaten. Ancak bu sorunu Dual Channel RAM kullanarak çözüme ulaştıran çok insan var.

Muxless bir laptopta integrated GPU kullanımı olmak zorunda diye biliyorum zaten. Ancak bu sorunu Dual Channel RAM kullanarak çözüme ulaştıran çok insan var.
Hocam deneyeceğim ileriki zamanlarda. Neticeyi paylaşacağım.
Hocam elinizde ne varsa artık. Ama kamera, CoD Warzone ve yayın konusunu çok merak ediyorum. Umarım imkanınız vardır.
Hocam önemli bir şeyi daha unuttum:D Şarj ömrü nasıl, kaç saatte doluyor?
Hocam Warzone'u indirdim fakat 30gb güncelleme gelmiş tekrar sonucu ve genel incelemeyi paylaşacağım.

Hocam deneyeceğim ileriki zamanlarda. Neticeyi paylaşacağım.

Hocam Warzone'u indirdim fakat 30gb güncelleme gelmiş tekrar sonucu ve genel incelemeyi paylaşacağım.
Bu Warzone'da ömrümüzü tüketti:D Hocam zaten ben alırsam Dual Channel alırım. Bu saatten sonra Single almam:D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı