Fenvi AX2005 GHz Wi-Fi'de kopma

• Konuyu başlatan YBK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 789

YBK

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Kısaca özetlemek istiyorum. 5 GHz kanalına bağlandıktan 1 dakika sonra internet kopuyor ve 5 GHz kanalı 10 dakikalığına Wi-Fi listesinde gözükmüyor daha sonra geliyor bağlanınca 1-2 saat idare ediyor sonra yine aynı döngü oluyor. Modemim Superonline'ın Fiber müşterilerine verdiği modem, Wi-Fi 6 teknolojisi yok. Wi-Fi adaptörüm Fenvi'nin AX200 (Wi-Fi 6) adaptörü. 2.4 Ghz'de kopma sorunu yaşamamaktayım. Modemle aramda 1 duvar ve toplam 5 metre mesafe var.

Wi-Fi adaptörünüz PCI expresmi yoksa USB falan mı?

PCI Express 2.0 girişine takılı. (kısa giriş)
Sanıyorum ki sorunu çözdüm. Aygıt Yöneticisinden adaptörün ayarlarına girdim. Wi-Fi 6 bağlantı seçeneği açıkmış ama benim modemim Wi-Fi5. Onu Ax'ten AC'ye çektim şu an sorun çözüldü gibi duruyor. Umarım yanılmıyorumdur çünkü genelde yük altında kopan bağlantım 10 dakikadır indirme yapıyor ve kopmadı.
Sizce yanılıyor muyum yoksa sorunum başından beri bu muydu? İçim rahatlasın istiyorum, cevaplarınızı bekliyorum. Eğer 2-3 gün hiç kopmazsa anlarım zaten doğru şeyi yaptığımı.
Edit: Derken 5GHz bağlantım 2.5 mb/s hızda 2.5 GB dosya indirdikten sonra tekrar koptu.
Çözüm: Sorunun çözümünü yabancı kaynakları saatlerce araştırdıktan sonra buldum. Şu sekmeye kadar gidip ordaki iki tıkı da kaldırıyorsunuz. Kimse neden olduğunu anlamamış ama işe yarıyor herkeste de. Ben mesela indirme ve 4k video izlerken yani wifi yük altındayken direkt kopuyordu artık o sorun kalmadı.
5 Ghz 35 mbps hızımın tamamını eksiksiz alıyorum. Wifi card ile ethernet kablolu bağlantı hızına ulaşmak hayal değilmiş, gerçekmiş, ürünü aldıktan 5 ay sonra çözebildim ama neyse...
Son edit: Sorun devam etmekte...

Dosya Ekleri

• Screenshot (36).png
    Screenshot (36).png
    83,7 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı