Ferdi Tayfur efsane midir?

Ferdi Tayfur; söz, müzik ve ses anlamında efsane midir?

• Evet

Oy: 41 67,2%
  • Hayır

Oy: 20 32,8%

• Oy verenlerin toplamı
    61
Meşhur olduğu yıllardan bu zamana kadar hala adı biliniyor ve dinleniyorsa efsanedir demektir. Yerine koyabildiğimiz biri oldu mu? Olmadı. Mesela bu da bir sebeptir. Eski sanatçıların çoğu zaten efsanedir. Belki ünlü olduğu zamanlarda değerleri bilinmemiştir fakat her zaman olduğu gibi yıllar geçtikçe değerleri anlaşılmıştır. Müslüm Gürses, Orhan Gencebay, Zeki Müren vs. hepsi efsanedir. Günümüz şaklabanları ile kıyaslanamaz seviyedeler.

Ferdi Tayfur, ezikliğin, kaybetmişliğin, 1-0 yenik başlamanın tezahürüdür. Looser'lığın efsanesidir.

Hep bir şeyini kaybettiğini anlatır şarkılarında. Karısını başkaları elinden almıştır. Ekmeğini aşını birileri elinden almıştır. Mutluluğunu elinden almışlardır. Bu da yanık yanık arkasından şarkı söylemiş anca. Kısaca noob işte.

Bence efsanedir. Bir döneme damga vurmuştur. Albümleri ve filmleri ile hatırlanır. Benim çocukluk yıllarımda daha da meşhurdu. İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses, Hakkı Bulut falan sevilirdi. Ben daha çok pop dinlerdim. Fakat yine de sevdiğim şarkıları vardı.

Ferdi Tayfur olmasaydı eğer Türkiye'de arabesk çok fazla kaybederdi.Gülhane Konserinde 200.000 kişinin geldiği,Prangalar albümü 5 milyon rakamıyla Türkiye'nin en çok satan albümlerinden olan bir şahsiyetten bahsediyoruz sonuçta.

Kaynak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar soru açık. Tartışma vs. olmadan fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Cevabınızın nedenlerini de söylerseniz çok daha iyi olur. Konunun daha canlı olması ve fikir vermesi açısından en sevdiğiniz parçasını da paylaşabilirsiniz. Ek olarak ferdi Tayfur'u tercih etmiyorsanız da kendi favorinizi ve onun parçasını da paylaşabilirsiniz. Şahsi fikrim ferdi Tayfur'un neredeyse tüm sözlerini kendi yazması ve sesindeki bana çok yakın gelen tınısı sebebiyle en iyisi olduğunu düşünüyorum. Gelen isteklere göre anketi moderatörler de izin verirse güncelleriz.

Dedem 1954 doğumlu bir adam. Ferdi tayfuru hem gençlik hem de yaşlılık döneminde dinledi dinlemeye devam ediyor. Aynı soruyu babama sorayım dedim soruyu saygısızlık olarak kabul etti 80'lerde sokakta ferdi tayfurun bir şarkısını dinlemiş olup ferdi tayfuru sevmeyen kişi bulamazdın dedi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı