FF14 (Final Fantasy XIV Online) alınır mı?

gwynora

Hectopat
Daha fazla  
Yıllar sonra WoW'u birkaç ay süreyle deneyimleyip yeni oyuncu dostu olmaması ve addon zorunlulukları sebebiyle sıkılıp bıraktım. Şu an arkadaşlarım ile beraber FF14'e başlamayı düşünüyoruz fakat hiçbir şekilde Türk community bulamadım. Yabancı içerik bolca var evet ama özellikle Türk community arama sebebim Steamdeki bölgesel fiyatlandırma vb. konular hakkında. Oyun hakkında yorumlarınız neler? Sizce 2024 yılında hala oynamaya değer mi?

Geç olacak ama cevap vereyim. Oyunda maalesef yerel fiyatlandırma yok. Aylık 428 lira gibi bir ücret ödemek lazım oyunu oynamak için. Ek olarak ek paketlerininde fiyatları bayağı arttı. Türkler o kadar az ki oyunda zor bulursunuz yani. Oyuna gelecek olursak hikaye ve atmosfer olarak çok mükemmel bir oyun. Community ise yardımsever ve büyük çoğunluğu yetişkin aklı başında insanlar. Toxic Player diğer MMORPG'lere göre burada çok az yani. Oyunun hikayesi çok uzun ve oyunun loresini anlayarak oynamak istiyorsanda rahat bir 250 300 saat gömmen gerekiyor story kısmına.combat ise maalesef kötü. Yani bazıları oyunun combatını beğeniyor ama neredeyse bütün classlarda aynı combo türünü yapıyorsun. Büyülerin görselleri gayet güzel. Irklar ve karakter özelleştirme, kozmetik ise belki bu oyunun end Game'si. Genel olarak zamanın varsa ve sosyalleşmek istiyorsan kesinlikle denemelisin. Ben oyunu sadece sohbet ve arada sırada oyun içinde konser yapan insanları dinlemek için giriyorum.

Hocam hortlatmis gibi oluyor ama ben yeni baslayacagim hala oynuyorsaniz beraber girebiliriz isterseniz. Veya bildiginiz bir Türk communitysi varsa atabilirseniz iyi olur,

Ben oynamak istiyorum, siz de oynamak istiyorsanız birlikte belki bir başlangıç yapabiliriz yeni paketi çıktıktan sonra ama ben hikaye ve metinleri okuyarak oynarım. Lütfen oynamak isterseniz bana ulaşın. Steam ile nickim aynı 92 levelim steam platformunda. Oyunda pek bir deneyimim yok sadece 20 civarı gibi bir levele kadar kasıp bırakmıştım öncesinden. Wow oynuyorum arada bu aralar, onu da başlayalı çok olmadı. Wow oynamak isterseniz onda da dahil olabilirsiniz bana yardımcı olurum, ikisine de açığım.

Hocam hortlatmis gibi oluyor ama ben yeni baslayacagim hala oynuyorsaniz beraber girebiliriz isterseniz. Veya bildiginiz bir Türk communitysi varsa atabilirseniz iyi olur,

Son düzenleme:
FF14ü 3-4ay deneyimlemiş biri olarak söylüyorum solo olarak kontentleri bitirirsinzi hikaye vs. geri kalanda orta seviye bir ingilizceniz yoksa hiçbir şey yapamassınız oyunu anlamak için ingilizce şart ek olarak ben oyundan cok zevk aldim solo olarak herkese tavsiye ederim ama bi guild vs şart yoksa bazı seyleri yapmak inanin cok zor

Selamlar, burada FF 14 oynayan ya da oynamayı düşünen kişilerin, Türk topluluğu olmaması konusundaki mesajlarını gördüm. Bunun üzerine belki hala isteyen ya da burayı görüp iletişime geçmek isteyen olursa diyerek, klanımızı temsilen bir cevap yazmak istedim.

Yıllardır birbirini tanıyan, birlikte çok çeşitli oyunlar oynayan bir arkadaş topluluğu olarak 2 ay önce FF 14'e başladık. Büyük keyif alarak oynamakta olduğumuz oyunda "Savage Raid"lere ve diğer "endgame" etkinliklere başlamak istiyoruz. Şu anda 6 kişi tam aktif, 2 kişi yarı aktif olarak oyundayız. Aramıza katılmak isteyen birkaç arkadaş daha bulursak düzenli olarak RAID yapma hedefindeyiz. Yaş ortalamamız 30'un üzerinde ve neredeyse hepimiz işlerimiz ve/veya çocuklarımız sebebiyle gündüz iş/akşamları oyun şeklinde oynayabiliyoruz. Raid saatlerimizi de bu düzene göre ayarlayacağız. Bizimle oyunu oynamak isteyen arkadaşlar, oyunun resmi "recruit" sayfası üzerinden "Like A Boss" olarak aratarak ya da bağlantıya tıklayarak, ya da forum üzerinden profil mesajı atarak ulaşabilirler.

Selamlar, burada FF 14 oynayan ya da oynamayı düşünen kişilerin, Türk topluluğu olmaması konusundaki mesajlarını gördüm. Bunun üzerine belki hala isteyen ya da burayı görüp iletişime geçmek isteyen olursa diyerek, klanımızı temsilen bir cevap yazmak istedim.

Yıllardır birbirini tanıyan, birlikte çok çeşitli oyunlar oynayan bir arkadaş topluluğu olarak 2 ay önce FF 14'e başladık. Büyük keyif alarak oynamakta olduğumuz oyunda "Savage Raid"lere ve diğer "endgame" etkinliklere başlamak istiyoruz. Şu anda 6 kişi tam aktif, 2 kişi yarı aktif olarak oyundayız. Aramıza katılmak isteyen birkaç arkadaş daha bulursak düzenli olarak RAID yapma hedefindeyiz. Yaş ortalamamız 30'un üzerinde ve neredeyse hepimiz işlerimiz ve/veya çocuklarımız sebebiyle gündüz iş/akşamları oyun şeklinde oynayabiliyoruz. Raid saatlerimizi de bu düzene göre ayarlayacağız. Bizimle oyunu oynamak isteyen arkadaşlar, oyunun resmi "recruit" sayfası üzerinden "Like A Boss" olarak aratarak ya da bağlantıya tıklayarak, ya da forum üzerinden profil mesajı atarak ulaşabilirler.
Raiden serverinde oynuyorum sizin oraya gecmem icin sıfırdan baslamam lazım degil mi

Mog Station üzerinden "Home World Transfer" seçeneği ile sunucular arası transfer hizmeti satın alınabiliyor.

Oyun içerisinden de bizimle iletişime geçebilirsiniz. (Chaos data center altındaki sunucularda bir karakteriniz ile oyun içi mesaj atılabiliyor.)
/tell Readjan Aire@Sagittarius
/tell Seena Blackmore@Sagittarius

Mog Station üzerinden "Home World Transfer" seçeneği ile sunucular arası transfer hizmeti satın alınabiliyor.

Oyun içerisinden de bizimle iletişime geçebilirsiniz. (Chaos data center altındaki sunucularda bir karakteriniz ile oyun içi mesaj atılabiliyor.)
/tell Readjan Aire@Sagittarius
/tell Seena Blackmore@Sagittarius
şuan oyun sürem yok bu homeworld service ücretlimi ona göre süre alip geliyim hemen

Technopat Haberler

Geri
Yukarı