FFXVI PC optimizasyonunun rezil olması

Aldığım ekran görüntüleri. Ultra ayar ve DLSS, FSR kapalı olduğunda fanlar %100'e yakın çalıştı. Asus Dual 4070 ve R5 5600.
20240823134033_1.jpg

20240823133954_1.jpg
20240823133648_1.jpg
20240823133629_1.jpg

@bados123 hocam özellikle 2. sste texturelar PS4 döneminden kalma bir oyun gibi duruyor ya ki oyun genel olarak öyle görünüyor zaten. O kartın normal şartlarda o performansı 2K'da vermesi lazım işte. Ha memnunsanız sorun yok ki gayet oynanabilir evet. Zaten 1080p monitörünüz varmış. iyi oyunlar diyelim. Klasik Square Enix portu bu işte.

RTX 3070 kullanıyorum oyunu indirip deneyeceğim sonuçları buraya atarım. Steam tartışmalarında bile bir çok tartışma dönmüş optimizasyon hakkında. Bir de oyun denuvo kullanıyor.

@LegendaryDevilHunter bu oyun için steam arayüzünü kapatıp test edermisin? Hogwarts Legacy'de böyle iyi bir performans artışı sağlanıyordu sanki.

RTX 3070 kullanıyorum oyunu indirip deneyeceğim sonuçları buraya atarım. Steam tartışmalarında bile bir çok tartışma dönmüş optimizasyon hakkında. Bir de oyun denuvo kullanıyor.

@LegendaryDevilHunter bu oyun için steam arayüzünü kapatıp test edermisin? Hogwarts Legacy'de böyle iyi bir performans artışı sağlanıyordu sanki.
Hemen bakıyorum hocam. 3070 kullanan arkadaşım memnun değil bu arada performanstan.

Aldığım ekran görüntüleri. Ultra ayar ve DLSS, FSR kapalı olduğunda fanlar %100'e yakın çalıştı. Asus Dual 4070 ve R5 5600.
Eki Görüntüle 2291628
Eki Görüntüle 2291627Eki Görüntüle 2291626Eki Görüntüle 2291625

Hocam 1080p'de normal ya 4070 gibi 1440p kartı ile. Optimizasyon yorumu için hedef çözünürlükte test etmek gerekir. Bu referans değil yani. Ben de 4080 ile 2K'da açsam benim de fps artar. Önemli olan bu teknik seviye ile hedef çözünürlükte performanslı olması.

Oyun sıkıntılı hocam düzelmez. Herkes kartları ile hedef çözünürlükte denerse farklı bir sonuç almayacaktır.

@alp15eren bir şey değişmedi. Her şey en düşükte. FG açamıyorum çünkü FPS düşük ve asıl FPS düşük olunca FG açarsam savaşlar slow motiona giriyor.

Fg kapalı iken fps ne kadar düşükse fg açınca o kadar input lag ve gariplik yaşarsın. Senin fg açmadan evvel upscaling'i en düşük veya bir üstüne alman lazım.

Boşuna yoruyorsunuz kendinizi ben yeterince test ettim. Oyun sorunlu.

Boşuna yoruyorsunuz kendinizi ben yeterince test ettim. Oyun sorunlu.

Biliyoruz zaten. Keşke Steam forumlarındaki elemanlar da anlasalar.

Bu arada ekrana düşman gelince FPS çok düşüyor. Hani 1 tane düşmanın gelmesi yetiyor düşmesine.

Bir de "Operasyon başarılı" diyip oyundan atma sorunu var bende. Başta yoktu. Sorunu nedir bunun?

Son düzenleme:
1080P Ultra + DLSS 3 Quality modunda. FG yok. Şu anlık ilk kısımdayım. Takılma vs. yok.

Adsız.png

Biraz daha deneyimledim. Optimizasyon olarak kendim hiç bir sıkıntı yaşamadım. Grafikleride çok iyi olmasada güzel duruyor.

Son düzenleme:
1080P Ultra + DLSS 3 Quality modunda. FG yok. Şu anlık ilk kısımdayım. Takılma vs. yok.

Eki Görüntüle 2291902

Biraz daha deneyimledim. Optimizasyon olarak kendim hiç bir sıkıntı yaşamadım. Grafikleride çok iyi olmasada güzel duruyor.

1080p ise normal. 1440p'de dener misin? 3070 halen güçlü bir 1440p kartı. Ek olarak dynamic resolution kapalı dimi? 1440p'de dynamic resolution kapalı, dlss modu dlaa, fg kapalı en yüksek ayarlarda 60 veriyor mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı