FH 5 için 8 GB RAM yetersiz mi?

Yer
antalya
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Bende 8 GB RAM var. 8 GB RAM ile normalde oyunu açması lazım fakat Forza Horizon 5 sadece 4 GB RAM kullanıyor o yüzden oyuna giremiyorum. RAM sorunum yok, 4 GB RAM kullanırken 1.5GB RAM arta kalıyor ama kullanmıyor. 4 GB RAM'e geldi mi RAM kullanımı oyun çöküyor. Steam'den aldım oyunu.

Oyuna daha hiç giremedim. İlk girişte devama tıklıyorum ama yükleme kısmında atıyor. Görev Yöneticisi'nden izliyorum ve sadece 4 GB RAM kullanıyor. 4 GB yetersiz oyunu açmak için.

Oynadığın ayarlara göre değişir ama çoğu senaryoda yetersiz. 16 GB RAM'e sahip olmama rağmen yetersiz RAM uyarısı veriyor bana oyun.
8GB RAM günümüz oyunlarına bile yetmiyor artık. FH4'ün Steam versiyonunda ki kötü optimizasyon sebebiyle 16GB RAM ile bile drop yiyordum. FH5'in optimizasyonunun daha iyi olduğuna eminim, elbette oyunu açar ama takılmalara yaşanır.
Maalesef FH5 optimizasyonu daha kötü.

Artı -3 Eksi
Gerçekten mi ? henüz oynamadığım için ve çok övüldüğü için pek dikkatimi çekmemişti. Youtube'da bakacağım biraz şimdi.
Bende olmasa da çoğu insan texture yüklenmemesi sorunu ile uğraşıyor. Uzaklar yüklenmiyor falan. Teknik açıdan sorunlu bir oyun. FH4'te en yüksek ayarlarda 120-140 FPS veren sistemim bu oyunda 80-100 arası FPS veriyor. Daha iyi grafiklere sahip olabilir belki ama dediğim gibi sistem belleği hatası alıyorum. Çoğu insan VRAM ve bant genişliği hatası da alıyor. Forza support, bu sorunlara yönelik güncellemelerin geleceğini doğruladı.

Düşük bellek ve VRAM uyarılarına katlanacaksanız, arka planda Windows hizmetleri dışında herhangi bir program çalıştırmayacaksanız, yüksek ayarlarda biraz olsun oynanabilirliği var. Ekran kartınız ve işlemciniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı