FH4'te gamepad ile nasıl drift yapılır?

Güzel bir BMW M serisi ile iyi drift atılıyor. Sağa doğru viraj varsa analoğu sağa çekerken bir yandan A tuşuna basın. A tuşu el frenidir eğer değiştiremediyseniz. Hemen ardından A tuşunu bırakın ve analoğu sola çekin. Sağa gitmek için sola kır mantığı. Gerisi çalışma ve el becerisi.

Güzel bir BMW M serisi ile iyi drift atılıyor. Sağa doğru viraj varsa analoğu sağa çekerken bir yandan A tuşuna basın. A tuşu el frenidir eğer değiştiremediyseniz. Hemen ardından A tuşunu bırakın ve analoğu sola çekin. Sağa gitmek için sola kır mantığı. Gerisi çalışma ve el becerisi.

Hocam benim araba virajı driftle dönerken bir süre sonra hızı artıyor bayağı ve yolu tutmaya başlıyor. Yol tutuşu 9'un üstünde olduğu için falan olabilir mi? Yoksa ben mi beceremiyorum?

Hocam benim araba virajı driftle dönerken bir süre sonra hızı artıyor bayağı ve yolu tutmaya başlıyor. Yol tutuşu 9'un üstünde olduğu için falan olabilir mi? Yoksa ben mi beceremiyorum?
Araba nedir? 4 çekerse de sıkıntı olabilir. Mesela benim Hoonigan arabanın 9 yol tutuşu vardı fakat mükemmel drift atıyordu.

Zorluk ayarlarından sürüş desteklerini kapatmalısın. En azından patinaj çekmesini önleyen desteği kapatmalısın. Ek olarak ince ayarlardan arka difransiyeli biraz daha kilitleyebilir ve ilk 3 vitesin zaman ayarını kısaltarak ilk 3 viteste devrin sürekli yüksekte durmasını sağlayabilirsin. Zamanında çok güzel bir Mazda yapmıştım kendime o oyunda direksiyonu oynatmasam dahi yanlıyordu. Uzun süredir oynamadığım için çok ayrıntılı yardım edemedim kusura bakma.

Uzun süredir gamepadden oynayan ve rahatça drift yapabilen birisi olarak yazıyorum. Öncelikle oynanış ayarlarından aşağıdaki ayarları uygulamanızı tavsiye ederim. Bu ayarlar ile drift yapmanız daha kolay ve rahat olacak.

--] Vites: Manuel
--] TCM: Kapalı
--] STM: Kapalı
--] ABS: Açık
--] Sürüş Çizgisi: Açık
--] Direksiyon: Normal
--] Hasar ve Lastik Aşınması: Kozmetik
--] Geri Sar: Açık

Bu ayarlar dışında, çekiş sistemi RWD yani arkadan itiş olan bir arabayla denerseniz daha basit drift atarsınız. İlk başlarda bolca spin atmanız gayet doğal. Pratik yaptıkça alışacaksınız. Eğer Servet Adası DLC'sine sahipseniz o haritada dağa çıkarken bol kıvrımlı çok güzel bir drift patikası var. Orada kendinizi geliştirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı