FHD 60 Hz Monitör GTX 1070 Uyumu

Ben böyle bir sistem topladım biraz kısılıp 4000 tl yapıp 1000tl ye 144hz monitör alabilirsin.

Arkadaşlar yanlış anlıyorsunuz. paranın hakkını vermeyecek sistem niye alıyorsun diyorum. Gtx 1070 e okadar para verip tam performansıyla kullanamayacaksın diyorum. Böyle bir sistem toplayacağına ya bütçeyi düşür 1060lı birşeyler topla. Ya da bütçeyi biraz arttır 2K Monitör al. DSR çok sağlıklı birşey değil 2K Ekran alanlar keriz mi?

Olayı niye tartışmaya çeviriyorsunuz fikrimi söylüyorum.
Tam performansıyla kullanmak için DSR yeterli technopat'ın incelemesine bakabilirsin sen tam performanstan bile bahsetmedin gerçeği gibi olmuyor dedin bu arada.

Dosya Ekleri

• adsız (2).png
    adsız (2).png
    58,2 KB · Görüntüleme: 154
Ben böyle bir sistem topladım biraz kısılıp 4000 tl yapıp 1000tl ye 144hz monitör alabilirsin.

Tam performansıyla kullanmak için DSR yeterli technopat'ın incelemesine bakabilirsin sen tam performanstan bile bahsetmedin gerçeği gibi olmuyor dedin bu arada.
Zaten performans ile kastettiğim ekranda gördüğün görüntü yani DSR ile alacağın performans. Görüntü bulanıklıkları olabiliyor. Panel desteklemediği için zaten 2K alamıyorsun. Arka planda %99 ekran kartı kullanımı gözüküyor diye tam performansıyla kullandım mı diyeceksin?

Zaten performans ile kastettiğim ekranda gördüğün görüntü yani DSR ile alacağın performans. Görüntü bulanıklıkları olabiliyor. Panel desteklemediği için zaten 2K alamıyorsun. Arka planda %99 ekran kartı kullanımı gözüküyor diye tam performansıyla kullandım mı diyeceksin?
Şimdi ne oldu anlamadım yani %99 göründüğünde mönitörümüz o ayarda değil diye inanmayacak mıyız? Neye göre belirlenecek peki orada görünene bakmayacaksak ?

Şimdi ne oldu anlamadım yani %99 göründüğünde mönitörümüz o ayarda değil diye inanmayacak mıyız? Neye göre belirlenecek peki orada görünene bakmayacaksak ?
2K bir monitörle %99 unu kullandığında aldığın fpsle DSR ile 2K da aldığın fps aynı olabilir. Ama gördüğün görüntüde bariz fark olacaktır. Hatta DSR ile gördüğün 2K, Doğal gördüğün Full HD den daha kötü sonuçlar verebilir.

2K bir monitörle %99 unu kullandığında aldığın fpsle DSR ile 2K da aldığın fps aynı olabilir. Ama gördüğün görüntüde bariz fark olacaktır. Hatta DSR ile gördüğün 2K, Doğal gördüğün Full HD den daha kötü sonuçlar verebilir.
Tamam haklı olabilirsiniz fakat ülkemizde böyle bir lüksü olan çok kişi yok ve olsa bile gider 4k sistem toplar GTX 1080 ile günümüz oyunlarında zaten 1080p'de 1070'in yüzde 70-80 performansıyla kaldıramayacağı oyun yok ve insanlar geleceğe yönelik sistem toplamak istiyor uzun ömürlü olması için zaten ileride 2k monitörler yaygınlaşır ve bu kadar pahalı olmaz diye düşünüyorum o zamana kadar 1080p'de idare etmek zor olmayacaktır.

Bir zarar vermez, tek yaptığı doğal 2k'yı alıp 2 milyon pixele sıkıştırmak.

Bu şekilde tartışmak kimseye sağlıklı bilgi sağlamaz diye düşünüyorum. Herkes fikrini belirtsin, konuyu açan arkadaş kararını kendisi verir. DSR gibi yama teknolojilerini hiç kullanmadım pek de sıcak bakmıyorum.

Bu şekilde tartışmak kimseye sağlıklı bilgi sağlamaz diye düşünüyorum. Herkes fikrini belirtsin, konuyu açan arkadaş kararını kendisi verir. DSR gibi yama teknolojilerini hiç kullanmadım pek de sıcak bakmıyorum.
Sıcak bakmamanız normal fakat gerçekten akla yatan ve geliştirirebilir bir teknoloji monitöre fazla bütçe ayırmak istemeyenler için bire bir.

1080P'de GTX1070 ekran kartı GTA V'te 100 Fps üretebilir(AAA oyun olduğu için GTA örneği verdim). 60 HZ monitör ise maximum 60 FPS gösterebilir. Almışken 144 HZ 2K monitör al o ekran kartının tam performansı için. G-Sync monitör olaylarına gireceğim dersen o para yetmez.

Şimdi 1070 alır ise ileride monitör değiştirirse gayet yerinde bir güncelleme olur. Ama 1060 alırsa monitörü güncellese bile içinde kalacak o 1070... Al 1070 rahatına bak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı