FHD'den "QHD" monitöre geçmek

Optisyen.Adnan

Centipat
İyi günler.

One s sahibi iken Samsung'un FHD curved monitörünü kullanıyordum. One X aldım. Biraz daha iyi bir deneyim yakalamak için mönütörümü değiştirsem faydasını görür müyüm? Çok fazla bütçem yok 1500 TL verebilirim yeni alacağım monitöre. Artıları eksileri neler olur. Tavsiteleriniz nelerdir.

Ek olarak: 1080P 1 ms 144 HZ monitöre geçmek fark eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
One'dan çok anlamıyorum ama 2. sorunuza yanıt verebilirim. Öyle çok göze gelir bir fark olmuyor, hatta bu benim düşüncem ama hiç fark göremedim neredeyse. Ama FHD'den QHD'ye geçmek fark ediyor.

One X 4K HDR destekliyor. 4K monitör almadıktan sonra ben olsam değiştirmezdim. Ayrıca 144 HZ monitör de gereksiz olabilir, One X 144 FPS verebiliyor mu?
4K monitörler pahalıdır diye hiç bakmadım bile.Birde ileride evlendiğim zaman 4K televizyon alır orda oynarım diye monitör olayına hiç girmedım 4K da.
144 Fps olayıda bir ara One X de güncelleme ile 1440p 144HZ olayı gelecek falan haberleri vardı ondan sormak istedim.(Her oyunda desteklemez diye düşünüyorum)
One'dan çok anlamıyorum ama 2. sorunuza yanıt verebilirim. Öyle çok göze gelir bir fark olmuyor, hatta bu benim düşüncem ama hiç fark göremedim neredeyse. Ama FHD'den QHD'ye geçmek fark ediyor.

Gözle görülür fark var iste geçmeyi düşünüyorumda. Önerebileceğiniz bir QHD monitör varmıdır? :)

Bütçenize göre öneri yapayım hocam. 1500 lira mıydı? Kendi monitörümde geçenlerde indirim vardı, bütçe olsa beklemenizi önerirdim. Almışken 2K 144 Hz 1 MS almış olurdunuz ama dediğim gibi 144 Hz'in öyle aman aman ekstrasını da görmedim.

Bütçenize göre öneri yapayım hocam. 1500 lira mıydı? Kendi monitörümde geçenlerde indirim vardı, bütçe olsa beklemenizi önerirdim. Almışken 2K 144 HZ 1 ms almış olurdunuz ama dediğim gibi 144 Hz'in öyle aman aman ekstrasını da görmedim.

Evet 1500 maximum yani. QHD daha mantıklı olacak galiba. Bütçe yeterse tabii oda :(
Samsung LU28E590DS/UF 28

Bu monitörü 2. el olarak 1250 TL'ye buldum. Garantisi bitmiş alınabilir mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı