Fiat Egea 1.3 Multijet alınır mı?

Hocam denildiği gibi 1.6 multijet almaya çalışın. 1.3 de olur aslında gayet iyi ve Fiat'ın multijet motorlarının ödüllü olduğunu da biliyoruz. 1.4 almayın yeter gerisi sizin kafanızı ağrıtmayacaktır.

Hocam denildiği gibi 1.6 multijet almaya çalışın. 1.3 de olur aslında gayet iyi ve Fiat'ın multijet motorlarının ödüllü olduğunu da biliyoruz. 1.4 almayın yeter gerisi sizin kafanızı ağrıtmayacaktır.
Tamam hocam

400₺ mi?😀
Balata takımı 1.200₺.
Disk takımı 2.000₺.
3.200₺ yapıyor.
10.000Km'de bir disk+balata takımı değiştirseniz kendiniz hesaplayın.
Hocam egea sikayetvar a girdim iste kimisi motordan kimisi şanzımandan şikayet etmiş.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Fiat Egea 1.3 yerine önerebileceğiniz araba var mı?
hocam eğer sıfır alacaksınız indirimli 1.3 easy alacağınıza 1.4 lerin urban ve üzeri paketlerine bakın lpg de taktırırsınız binersiniz 5 yıl boş paket le dolu paket arasında baya bir fark var egea larda 1.4 yağ yakıyor vs çekmiyor diyenler 1.3 multijeti roket sanıyor herhalde 1.3 dizel tabi kide daha iyi bir motor lakin gündelik kullanıcı için çok fark edeceğini düşünmüyorum.
( şuan ailemizde 1.3 easy ve 1.4 urban var bunları deneyimlerim ile söylüyorum.)

Hocam eğer sıfır alacaksınız indirimli 1.3 easy alacağınıza 1.4'lerin urban ve üzeri paketlerine bakın LPG de taktırırsınız binersiniz 5 yıl boş paket le dolu paket arasında bayağı bir fark var Egea'larda 1.4 yağ yakıyor vs çekmiyor diyenler 1.3 Multijet'i roket sanıyor herhalde 1.3 dizel tabii ki de daha iyi bir motor lakin gündelik kullanıcı için çok fark edeceğini düşünmüyorum.
( Şu an ailemizde 1.3 easy ve 1.4 urban var bunları deneyimlerim ile söylüyorum.)

Ya bilmiyorum herkes 1.4'ten uzak durun diyor ama bilemedim simdi

Hocam egea sikayetvar a girdim iste kimisi motordan kimisi şanzımandan şikayet etmiş.

Onlar sanırım 1.4Fire kullanıcıları.
1.4Fire motor güzel ancak turbo yok. Atmosferik araç kullanma konusunda tecrübeniz varsa bu motor işinizi görür. Ama atmosferik tecrübeniz yok, daha önce turbolu bir araç kullandıysanız bu motor işinize yaramaz.
Aracın yağ yakma sorunu yok. Herkes yanlış tabir ediyor. Yağ buharlaşma sorunu var. Yağ yakma dediğimiz olay aracın zengin karışımında sorun olması ve pistonlarda yakıt yerine yağın dolaşmasıdır. Yağ buharlaşma dediğimiz olay yağ ısısı arttığı için yağ buharlaşıyor. Araçta ekstra yağ soğutucusu bulunmadığı için yüksek devir ile seyahat edildiği zaman yağ kaybı oluşuyor.
Atmosferik kullanmayı bilmeyenler için yağ soğutucusu olmayan bir araba zulüm oluyor. Atmosferik araba ile sürekli yüksek devir gezilmez. Zaten yağ kendini soğutamıyor sürekli motoru sıkıştırıyorlar.
Uzun lafın kısası tecrübeniz varsa bu motoru tercih edebilirsiniz.

Ya bilmiyorum herkes 1.4'ten uzak durun diyor ama bilemedim simdi
Donanım istiyorsan 1.4 ama donanım la işim olmaz ille de dizel olsun diyorsan 1.3 allta arkadaş yazmış zaten 1.4 Egea şuan günümüzde en çok satan atmosferik araçlardan biri o yüzden rampada çekmiyor yağ yakıyor vs bunlar herkesin gündeminde ama çoğu kişi bilgisi olmadığı halde yorum yapıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı