Fiat Fiorino 1.3mj araca yazılım attırmak mantıklı mı?

Evet bir diğer şirket bu, çok fazla mod ile geliyor, yaklaşık 16-32 arası mod var, son kullanıcı yorumlarını araştırınız, ben otomatik araç ile kullandım araç başka bir araca dönüştü.

Ekleme: Bulunduğunuz şehirde bayiden test etme imkanı olup olmadığını sorunuz, buna sanırım bir imkan sunuyorlardı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buyurun buradan takip edebilirsiniz.

Yokuş yukarı bile olsa gaz pedalı hassasiyeti aşırı arttığı için hiç zorlanmadan çıkar. Mutlaka bir test sürüşü yapınız.

En kısa zamanda test etmeye gideceğim.

Pedalbox aracı mı hızlandırıyor yoksa %10 bastığında %50 olarak basmana mı fayda sağlıyor? Yazılım yaptırıp, yağ sıcaklığına, su sıcaklığına dikkat edip sürekli tapa gaz gitmeyin hiçbir şey olmaz. Caddy 2.0 Tdi yazılımlı 40k km kullandık hiçbir sıkıntı olmadı. Pedalbox fiyatı ucuz ise deneyebilirsiniz. Belki denemede yaptırıyor olabilirler.
Caddy'nin altında 2.0 motor ile Fiorino'nun altında 1.3 motor çok fark eder.
Ayrıca marka da farklı.

Sadece yokuşlarda çeksin diye atıp, sadece yokuşlarda kullanacaksanız faydası olabilir ancak yazılımın özelliği önemli. Üst devirdeki gücü artırmasının size hiç bir faydası olmaz. Gene 75 beygir kalsın ama alt devirdeki torku artırsın o zaman hissedersiniz.

Caddy'nin altında 2.0 motor ile Fiorino'nun altında 1.3 motor çok fark eder.
Ayrıca marka da farklı.

Sadece yokuşlarda çeksin diye atıp, sadece yokuşlarda kullanacaksanız faydası olabilir ancak yazılımın özelliği önemli. Üst devirdeki gücü artırmasının size hiçbir faydası olmaz. Gene 75 beygir kalsın ama alt devirdeki torku artırsın o zaman hissedersiniz.

Yazılım hem düz yol için hem de uzun yolda 5'ten 4'e çekmek baydı artık 130 ile bayıra geliyorum orayı çıkanakadar 100 90 civarına düşüyor mecbur 4'e düşürmek zorunda kalıyoruz yazılım aklımda şu an ama pedal set i de deneyeceğim hangisi mantıklı gelirse pedere bağlı biraz da.

Yazılım hem düz yol için hem de uzun yolda 5'ten 4'e çekmek baydı artık 130 ile bayıra geliyorum orayı çıkanakadar 100 90 civarına düşüyor mecbur 4'e düşürmek zorunda kalıyoruz yazılım aklımda şu an ama pedal set i de deneyeceğim hangisi mantıklı gelirse pedere bağlı biraz da.
Mantıklı olan tek seçenek kamyonet tipi aracı terk edip otomobile binmek, naçizane tavsiyem bu olur, bu aracı 2 buçuk sene kullandım, 1.5 senesi partikül egr ile birlikte geçti, çileden başka bişey değildi.

Partikül egr iptal ettikten sonra tam da sizin aradığınız atiklik hızlanma rampa çıkışkarı istenen düzeye geldi ama yine de rüzgarı kesme hızlanma konusunda asla bir otomobilin verdiğini vermiyor çok geride kalıyor.

Tabi sizin bütçeniz imkanlarınız buna el verir zevkinizdir seversiniz, bilemiyorum, ama pedalbox olsa bile partikülden ötürü 3000 deviri geçmiyor araç. Bu araç böyle, en azından partiküllü olan Euro 5 motorlu olan modeli böyle.

Pedalbox'ı önce mutlaka bir deneyiniz denemeden satın almayınız saygılar hürmetler.

Son düzenleme:
Gaz tepkime cihazı almanızı tavsiye etmem, her aracın motor ve şanzıman beyinlerinde vites aralıkları ve gaz tepkisi ile ilgili komutlar bulunur. Bu durum siz gaza bastığınız zaman diğer mekanik parçalara en verimli olacak şekilde araca güç gelmesini sağlar. Gaz tepkime cihazları ise defransiyel, şanzıman, motor arasındaki bu gecikmeleri ortadan kaldırıp ağır ağır komut almalarını deaktif eder ve aniden komut gönderilmesini sağlar. Belki tam anlatamamış olabilirim ama mantık bu şekilde çalışır.

Yazılım dediğiniz olay ise aracın beyine bağlanıp enjektörlerdeki yakıt püskürtmeleri, pistonlarındaki ateşleme zamanlarını, yakıt ve hava karışımları ve benzeri durumları düzenleyerek oluşturulur.

Detayına gelecek olursak eğer, ben şimdiye kadar aldığım araçlara yazılım attırdım. Bir kaçına örnek vermem gerekirse eğer; 1.5 dizel getz, 1.6 dizel C3, 1.4 tjet punto. Hiç birisinde yazılım ile alakalı sorun yaşamadım. Ancak burada şöyle bir ince çizgi var. Bu yazılımı yaparken onu destekleyecek mekanik işlemlerde yapmalısınız, mesela egr ve katalizör iptali, bazı sensörlerin körlenmesi, egzoz ya da enjektör sisteminde değişiklikler gibi. Eğer bir araca belirli işlemler yapmadan soft yazılım dahi olsa yazılım attırırsanız evet gerçekten performans verir, ancak uzun vadede gaz tepkime cihazında olacağı gibi aracın mekaniğinde sorunlar çıkacaktır.

Mantıklı olan tek seçenek kamyonet tipi aracı terk edip otomobile binmek, naçizane tavsiyem bu olur, bu aracı 2 buçuk sene kullandım, 1.5 senesi partikül egr ile birlikte geçti, çileden başka bir şey değildi.

Partikül egr iptal ettikten sonra tam da sizin aradığınız atiklik hızlanma rampa çıkışkarı istenen düzeye geldi ama yine de rüzgarı kesme hızlanma konusunda asla bir otomobilin verdiğini vermiyor çok geride kalıyor.

Tabii sizin bütçeniz imkanlarınız buna el verir zevkinizdir seversiniz, bilemiyorum, ama pedalbox olsa bile partikülden ötürü 3000 deviri geçmiyor araç. Bu araç böyle, en azından partiküllü olan euro 5 motorlu olan modeli böyle.

Pedalbox'ı önce mutlaka bir deneyiniz denemeden satın almayınız saygılar hürmetler.

Otomobilde kullanıyoruz fakat peder büyük araba sevdalısı yıl sonuna doğru kendine Transporter tarzı araç alacak bu fiorinoyuda bana bırakacak o yüzden büyük araca alıştık sedan araca binince o ön cam çok küçük geliyor insana.

Güvenilir tanılır yazılımcı şirketi tavsiyeniz var mı şu an konuştuğum demirkıranecu var başka tavsiyeniz var mı?

Son düzenleme:
Merhaba Fiat Fiorino 1.3mj 75 HP aracım var, 12.xxx km önce sıfır motor yaptırdım yağ pompası arızası yüzünden yatak sarmıştı. Şu an 212.xxx Km'de. Bu araca soft yazılım attırmak istiyorum. Zararı ne olur, faydası ne olur? Sıkıntı yaratır mı? Bana önerdiğiniz bir firma var mı acaba? Beni bilgi sahibi yaparsanız sevinirim.

Soft yazılımın bir zararı olmaz, yararı olacaktır ama partikül işini nasıl yapacaksınız?
Aracınızın partikül ve EGR sistemi duruyor mu? İptal ettiniz mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı