Fiat Linea alınır mı?

  • Konuyu başlatan Bora1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 21B

Bora1

Hectopat
Katılım
1 Ekim 2013
Mesajlar
508
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba sayın Technopat ailesi.

Nedir bu Linea? 40.000 TL bütçem mevcut. 2.el araba fiyatları süreli dalgalanıyor. Şu an mı alınmalı yoksa beklemeli mi? Araç da genel olarak aradığım özellikler:

Yakıt tüketimi düşük olmalı, geniş iç hacim ve bagaj hacmi olmalı, uzun yolda kullanabilecek kadar konforlu olmalı, parça fiyatları uygun olmalı ve son olarak bomboş bir araç olmamalı. Çok şey istiyor gibiyim lakin istekler böyle olunca akıla ilk olarak taksicilerin yoğun kullanımında olan bu araç geliyor. Bu paraya temiz ve uzun ömürlü bir araç bulunabilir mi ? Artıları eksileri nelerdir?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
fiat-linea.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yakıtı iyidir. Müzik sistemi dijital radyosu direksiyondan kontrol olayları falan da var. Uzun yolda da gayet basınca giden bir araç. Bir tek kötü noktası sağlam araba değil. BMW ve Volvo gibi araçların kaza testlerinden sonra bu araçlar kağıt gibi görünüyor. Ama Türkiye şartlarına göre en uygun araçlardan birisi bence bu araç. Bunun yanında 1.3 Multijet motorun da vergisi çok yüksek değil.
Genel olarak iyi taraflarından bahsettim. Kötü tarafını gösterecek çok kişi var çünkü.
 
Bu belirttiğiniz fiyatta size uygun olup alınabilecek en iyi araba zaten linea gibi görünüyor.
Chevrolet Aveo 1.3 D versiyonlarını da öneririm. Gerçekten yere basan birçok özelliği olan bir araç. ESP yokuş kalkış desteğine kadar herşey var. Ama Linea kadar geniş bir araba değil. Ayrıca Chevrolet servislerinde sıkıntılar yaşıyor insanlar. Linea Türk maçı gibi oldu artık. Her yerde parçasını bulabilirsiniz. Şimdi allah korusun kaza yapmaktan bahsetmiyorum. Mesela turbo hortumu patladı yırtıldı ya da deforme oldu. Değişmesi gerekiyor. Linea da 126TL iken Chevrolet aracın 263TL parça fiyatı var. Bu sadece örnekti. Diğer parçalarda aynı şekilde oluyor.

Bu arada İki aracı da kullanma şansım oldu. Linea motor torku gerçekten inanılmaz. Bir anda ok gibi fırlayabiliyor ileriye. Ancak yetersiz motor gücü top speed ya da sollama gibi noktalarda çok yetersiz kalıyor. Ayrıca full versiyonunu almıyorsanız başınıza bir tomar dert açabilir.
Aveo da ise inanılmaz bir yol tutuşu var 160 ile viraja girip yan şeride çıkmadan virajı aldım. İnanılmaz derecede kalite kokuyor araç.

Aslında bana sorarsanız birkaç araç belirleyip. Hepsi ile test sürüşü gerçekleştirin. Yakınlarınızda galeriler var ise onlardan rica ederek alıcı olarak tabi ki 10TL lik yakıt atıp şöyle bir tur atıp gelin. Kullanmadan araç alma taraftarı değilim ben. Size en uygun içinize en çok sinen arabayı alın.

Ben kendim şu an 2012 Model Makyajlı kasa Clio 3 1,5 DCI kullanıyorum.
Clio 3 resmini de ekleyeyim.

Aracın sayılmayacak kadar çok avantajı var. Ancak saymakla bitiremeyeceğim dezavantajları da var.
Yani ben dengeyi bu araba ile sağladım. Ama sizin hoşunuza gitmeyebilir bu araçta benim hoşuma giden şeyler belki :kıkırda:
 
Peugeot ve Fiat alma çok pişman olursun hele ki 2.el büyük hata olur.
Bu arada o paraya istediğini bulamazsın burası Türkiye. :)
Arkadaş geçen sene boş paket corollayı 50.000 TL'ye aldı (benzinli), jant ekledi 54-55 oldu araba rahat ama konsol tır konsolu gibi, elini atıyorsun şarkı açmak için casio saat ekranına basıyorsun.
Yamaha ybr 125 cc'yi geçen 8.500'e aldık 20.000 km'de olan 2015 model saçma bir motosikletin fiyatı bu kadarken zor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı