Olympusson907
Hectopat
- Katılım
- 30 Mart 2020
- Mesajlar
- 506
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Dilekçe versen bile altyapının geleceğinin garantisi yok.4- İstanbul tuzladayım 5 metre önümüzdeki sitede fiber var bizde yok bizim binaya ortalama kaç ayda gelir?
Hayır.3- fiber altyapı için herhangi bir ücret ödeniyor mu?
Farklı ekipler farklı işlemler yapıyor, binaya kutu koydularsa gerisi kolay.2- fiber hat bina içinde kutuya geliyor sanırım oradan da doğal gaz borusunun geçtiği yerden dairelere kadar çıkarıyorlar mı yoksa kutuya kadar getirip abone olunca mı dairelere çekiyorlar?
TT müdürlüğüne bilgi almak için gittiğimde "bizden hizmet almak zorundasınız" demişlerdi kısaca.1- imza veren her daire altyapı geldikten sonra abone olmak zorunda mı yani siz altyapıyı getirin abone olma sözü veriyoruz anlamına mı geliyor bu?
Firmaların müşteri hizmetlerini arayabilirsin veya altyapı sorgulaması yapabilirsin.Son olarak mahallede hangi binada hangi internet sağlayıcı kullanılıyor, mahallede hangi firmanın fiber hattı var gibi bilgilere ulaşabileceğim siteler var mı?
Güvenliğe sordum bilmiyor ve işin kötüsü kutuya da göremiyorum. Sitenin yer yerine baktık kutu yok yerini bilen de yok. Saçma bir durum varDilekçe versen bile altyapının geleceğinin garantisi yok.
Hayır.
Daireye ankastreden gelecek tesisata ödersin sadece, genelde daireye kablo çekmiyorlar.
Farklı ekipler farklı işlemler yapıyor, binaya kutu koydularsa gerisi kolay.
TT müdürlüğüne bilgi almak için gittiğimde "bizden hizmet almak zorundasınız" demişlerdi kısaca.
Benim için TT'den hizmet almışım, SO'dan hizmet almışım fark etmiyor. İşin kanuni yönünü bilen arkadaşlar varsa açıklama yapabilirler.
Firmaların müşteri hizmetlerini arayabilirsin veya altyapı sorgulaması yapabilirsin.
"Karşı sitede fiber var" dediğine göre sitenin güvenliğine sorman veya bina içerisindeki kutuya bakman dâhâ hızlı olur.
Bina içerisinde fiber kutusu olmalı, onu kast etmiştim. Kutu üzerinde internet sağlayıcısı yazar.Güvenliğe sordum bilmiyor ve işin kötüsü kutuya da göremiyorum. Sitenin yer yerine baktık kutu yok yerini bilen de yok. Saçma bir durum var
1- evet.
2- abone sözü sonrası kutu koyuluyor, sonra kutudan dairelere.
3- hayır, ancak abone sözü yeterli sayıda olmadığında kendiniz ücretini verip çektirebiliyorsunuz diye biliyorum.
4- burada sorgu sitelerini paylaştım: Rehber: İnternet servis sağlayıcı nasıl seçilmeli?
4.sorudaki konudaki mail adreslerine altyapı başvurusu yaparak şansınızı deneyebilirsiniz ayrıca.
Evet, fiber altyapı dilekçesi vermem koşulunda işler böyle yürüyormuş.Peki Türk Telekom'a fiber altyapı için başvurduk diyelim binada sadece 2 kişi abonelik sözü verirse ikisi de Türk Telekom'dan mı abone olmak zorunda?
Evet, fiber altyapı dilekçesi vermem koşulunda işler böyle yürüyormuş.
1 - Hayır her daire TT abonesi olmak zorunda değil. Hatta hiçbir daire TT abonesi olmak zorunda değil. TT çalışanları kendi firmalarına abone çekmek için yalan söyleyebilirler, aldırmayınız. Bakınız yukarıdaki arkadaşa da yalan söylenmiş, kendisi de tongaya düşmüş.Herkese merhaba. Binamizda VDSL hat var maksimum 86 Mbps destekliyor. 4 daire 1 dükkan var. Dün alt komşu ile konuştuk fiber altyapı çektirelim dedik ama Türk Telekom'a imza toplayıp dilekçe vermek gerekirmiş sanırım.
Birkaç sorum var bununla ilgili:
1- imza veren her daire altyapı geldikten sonra abone olmak zorunda mı yani siz altyapıyı getirin abone olma sözü veriyoruz anlamına mı geliyor bu?
2- fiber hat bina içinde kutuya geliyor sanırım oradan da doğal gaz borusunun geçtiği yerden dairelere kadar çıkarıyorlar mı yoksa kutuya kadar getirip abone olunca mı dairelere çekiyorlar?
3- fiber altyapı için herhangi bir ücret ödeniyor mu?
4- İstanbul tuzladayım 5 metre önümüzdeki sitede fiber var bizde yok bizim binaya ortalama kaç ayda gelir?
Son olarak mahallede hangi binada hangi internet sağlayıcı kullanılıyor, mahallede hangi firmanın fiber hattı var gibi bilgilere ulaşabileceğim siteler var mı? Karşı sitede fiber var ama Superonline mı Türk Telekom mu GigaFiber mi ya da başka bir şey mi öğrenemiyorum. Civarda çok kişide internet var ama hangi sağlayıcı kullanıyorlar bilemiyorum şimdiden teşekkürler.
SO abonesiyim, TT veya SO abonesi olmam fark etmiyor benim için, diğer taahütsüz alternatiflere sıcak bakmıyorum.1 - Hayır her daire TT abonesi olmak zorunda değil. Hatta hiçbir daire TT abonesi olmak zorunda değil. TT çalışanları kendi firmalarına abone çekmek için yalan söyleyebilirler, aldırmayınız. Bakınız yukarıdaki arkadaşa da yalan söylenmiş, kendisi de tongaya düşmüş.