Olympusson907
Hectopat
Daha fazla
Çok teşekkür ederim müthiş açıklayıcı bir yazı olmuş tam vazgeçmişken yarın gidip başvuracağım1 - Hayır her daire TT abonesi olmak zorunda değil. Hatta hiçbir daire TT abonesi olmak zorunda değil. TT çalışanları kendi firmalarına abone çekmek için yalan söyleyebilirler, aldırmayınız. Bakınız yukarıdaki arkadaşa da yalan söylenmiş, kendisi de tongaya düşmüş.
Taşeron ekip bizim binaya fiber kabloyu çekmek için geldiğinde adresi teyit etmek için müdürlükten beni aradılar. Sokak ismi uyuşuyordu ama bina numarası uyuşmamıştı. Telefondaki adam tam adresi görebilmek için müşteri numaramı istedi. Millenicom müşterisi olduğumu söyleyince "ama sen fibere geçemeyebilirsin ha" diyerek aklınca tehdit etti. O an he hı diyerek geçiştirdim.
Sonra fiber altyapı aktifleşince Millenicomu arayıp adresime fiber geldiğini ve VDSL hattan fiber hatta geçmek istediğimi söyledim. 3 gün sonra nakil gerçekleşti. Sonuç olarak fiber altyapıda 11 aydır Millenicom kullanıyorum.
9 daireli binada toplam 6 daire internet kullanıyor. Bu 6 daireden sadece 1 tanesi VDSL üzerinden hizmet alıyor. Kullandığı firma Vodafone. Kalan 5 daire fiber üzerinden hizmet alıyor. Bu 5 dairenin de 3 tanesi Vodafone kullanıyor. Ben Millenicom kullanıyorum. Sadece 1 daire TT kullanıyor. Yani binadaki toplam 6 aboneden sadece 1 tanesi TT abonesi.
Özetle, fiber altyapı kurulursa hiç kimse TT kullanmak zorunda değil.
2- Bu müdürlükten müdürlüğe değişmekle beraber genelde iç tesisata karışmıyorlar. Bina içine ana hat kablosunu çekip bir de dağıtım kutusu yerleştirip bitiriyorlar. Ya bina sakinleri bir elektrikçiyle anlaşıp dairelerine OBK çektiriyorlar ya da abonelik başvurusu sonrası kuruluma gelen ekip çekiyor. Ki son zamanlarda kuruluma gelen ekiplerin de kablo çekmediği haberlerini çokça alıyorum.
3- Hayır herhangi bir ücret ödenmiyor. Tabii özel proje kapsamında değilse.
4- Sağdaki soldaki binalarda/sitelerde fiber altyapı bulunmasının kendi binamızla hiçbir alakası yoktur. 5 metre önünüzdeki sitede fiber olduğu için size de hemen fiber çekilecek diye bir kaide yok. Her binanın altyapısı kendisine özgüdür, diğerlerinden bağımsızdır.
Fiber altyapının ortalama kaç ayda geleceği hiç belli olmaz. Ben şanslıymışım ki bütün işlemler 2.5 ayda tamamlandı. Ama çok daha uzun süre (7-8 ay veya yıllarca) bekleyen arkadaşlar da var. Hatta bunlar çoğunlukta. Bu sebeple süre tahmini vermek imkansız.
Hangi binalarda hangi altyapıların bulunduğunu öğrenmek için sorgulama servislerini kullanabilirsiniz.
Superonline için şurayı : Abonesepeti ile Paradan ve Zamandan Tasarruf Edin.
TT için şuraları : İnternet Altyapı Sorgulama | AltYapim.Net
Kablonet için kendi resmi sitesini : Türksat Kablo Resmi Web Sitesine Hoş Geldiniz.![]()
İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.
goknet.com.tr
kullanabilirsiniz.
Ek olarak benim geçiş sürecimi anlattığım konuyu okuyabilirsiniz: TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim