Fiber altyapı sorgulama sonucu nasıl yorumlanır?

Konuyu güncellemek amacıyla yazıyorum:
1 ay sonunda zaman bulup dilekçe hazırlayıp ilçemdeki Türk Telekom Müdürlüğü'ne dilekçeyi vermeye gittim. Orada çalışan bir kadın bana bunun özel proje olduğunu, 40-80bin lira gibi fiyatlandırma olduğunu söyledi. Dilekçeyi almadılar. Evimin yakınında fiber olmadığını söyledi. (150 metre ileride tip 7 kabin bulunuyor. VDSL hizmeti alıyorum). Şuan sadece köylere ve altyapısı olmayan yerlerde çalışma yaptıklarını söyledi ve 5,8,16mb gibi hızlardan bahsetti.
Evime fiber gelmesinin çalışma olması halinde 5-10 yıl süreceğini belirtti.(Evim müstakil.)
BTK , Açık Kapı gibi mecralardan dilekçe vermeli miyim? Yoksa yine ücretlendirmeye mi tabi olurum? Açıkçası onaylansa bile ücret ödeyemeyeceğim için içimde bi korkuda var zorunlu para alınması gibi. Sizce ne yapmalıyım?
@Dejuf
Yanlış hatırlamıyorsam ilçe müdürlükleri dilekçe kabul etmiyordu hocam. İl müdürlüğüne gidip dilekçe vermeyi deneyin bir de. Yalnız bu hususta net bir bilgim yok dediğim gibi. Belki yanlış biliyorumdur.

Elbette BTK, Açık Kapı gibi mecralardan da iletebilirsiniz. Yasal zeminde deneyebildiğiniz bütün yolları deneyebilirsiniz bunun önünde bir engel yok. Zaten Açık Kapı gönderirse (ki umarım gönderir) il müdürlüğüne gönderir dilekçeyi.

Ücretlendirmeye tabi olma hususunda korkmanıza gerek yok hocam. İmza atmadığınız sürece özel projeye para ödemezsiniz. Yani oldu da proje çizildi kablolar çekildi vs. fiber hazır diyelim. Sonra biri gelip de "bu özel projeydi para ver" diyemez merak etmeyin. Özel proje için en başta ona göre anlaşma yapılması lazım. İçiniz rahat olsun yani.

Siz yine belirli aralıklarla talebinizi yineleyin. Tabii karşıdakinin insan olduğunu, başka işleri de olduğunu, tek derdinin siz olmadığını göz önünde bulundurarak. :) Bazı arkadaşlarımız resmen seferberlik ilan ederek her gün, her ay gibi çok kısa aralıklarla başvurup duruyorlar. O çalışanları da rahatsız ediyorlar dolayısıyla.
 
Açık Kapı üzerinden dilekçemin fotoğrafıyla beraber başvurdum. Sanırım geriye beklemek kaldı.
Durumda bir değişiklik olursa bilgilendireceğim.

02.05.2024
Açık Kapı başvurumdan 1 gün sonra bulunduğum ilçe müdürlüğünden aradılar. Yatırım bölümünden aramışlar. Gayet güzel bir şekilde bilgi verdiler ve beni müdürlüğe çağırdılar.
Bugün gittiğimde site yönetimimiz olmadığı için yaklaşık 18-20 daireden (müstakil) çoğunluğun onayını (imzasını) alırsam proje çizimi gerçekleştirileceğini söylediler. İmza için kağıt verdiler.
Fiber altyapı ücretsiz olarak yapılacakmış, iç tesisatı kendimiz halledeceğiz elektrikçi ya da başkası ile. E olsun o kadar. Durum iyiye gidince bi sevinmedim değil :D
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı