Pivot olunur mu?

apesori

Yoctopat
Daha fazla  
Yaşım 14 boyum 170 ve basketbolla ilgilenmeye başladım, en büyük isteğim pivot olmak. Babam ve annem 170; anne tarafım uzun, dayım 185+.
Boyumu daha fazla uzatabilir miyim ve bu pivotluğa yeter mi? Boyumu uzatmak için yapabileceğim şeyler var mı?

Yaşım 14 boyum 170 ve basketbolla ilgilenmeye başladım, en büyük isteğim pivot olmak. Babam ve annem 170; anne tarafım uzun, dayım 185+.
Boyumu daha fazla uzatabilir miyim ve bu pivotluğa yeter mi? Boyumu uzatmak için yapabileceğim şeyler var mı?
Olamazsın boyun maksimum 180 lere çıkar pivot için 2-2.10 filan lazım

Olursun daha U14 sun u 14 de 1.70 uzun bir boy U16 yani 1 sene sonra olamazsin. Ama arkadasin dedigi gibi 2.10 2.20 degil burasi NBA degil :)

Hiç bulaşma. Senin yaşında U14-U16 Türkiye Şampiyonası'nda oynayan 1.90-1.95 aralığında sürüyle pivot var. Yani demem o ki pivot olacak oyuncular çoktan jenerasyon içinde seçilmiş durumda. Memleket küçükken boyu yaşıtlarından uzun diye pivot oynatıldıktan sonra 1.90 boy ve kötü bir oyun görüşüne sahip üstüne dribling ve şut becerileri gibi temel fundamentalleri zayıf basketbolcu olamamış sporcu kaynıyor. Sakın bulaşma.

Olursun daha U14 sun u 14 de 1.70 uzun bir boy U16 yani 1 sene sonra olamazsin. Ama arkadasin dedigi gibi 2.10 2.20 degil burasi NBA degil :)
Bu çocuğun bulunduğu jenerasyon uzun. Artık EBBL'de bile pivotlar 2.05. Profesyonel liglerde pivotlar artık hep 2.05 üzeri olmak zorunda. İstisnaları tabii ki var undersize pivotlar illa ki var fakat sayıca azlar. Pivotların Türkiye'de 2.00 olduğu dönemler bile 30-35 yıl öncesiydi. Bu arkadaşımız da muhtemelen 2 metre olamayacağına göre, hiç bulaşmasın pivot mevkisine. Boyu daha uzar bu arada, onu da söylemeden geçmeyeyim.

Son düzenleme:
Hiç bulaşma. Senin yaşında U14-U16 Türkiye şampiyonası'nda oynayan 1.90-1.95 aralığında sürüyle pivot var. Yani demem o ki pivot olacak oyuncular çoktan jenerasyon içinde seçilmiş durumda. Memleket küçükken boyu yaşıtlarından uzun diye pivot oynatıldıktan sonra 1.90 boy ve kötü bir oyun görüşüne sahip üstüne dribling ve şut becerileri gibi temel fundamentalleri zayıf basketbolcu olamamış sporcu kaynıyor. Sakın bulaşma.

Bu çocuğun bulunduğu jenerasyon uzun. Artık Ebbl'de bile pivotlar 2.05. profesyonel liglerde pivotlar artık hep 2.05 üzeri olmak zorunda. İstisnaları tabii ki var undersize pivotlar illaki var fakat sayıca azlar. Pivotların Türkiye'de 2.00 olduğu dönemler bile 30-35 yıl öncesiydi. Bu arkadaşımız da muhtemelen 2 metre olamayacağına göre, hiç bulaşmasın pivot mevkisine. Boyu daha uzar bu arada, onu da söylemeden geçmeyeyim.

Dediginiz mantikli bence bu yasta sut handle calisip guardlik yonelse iyi olabilir ulkemizin guarda ihtiyaci var.

Dediginiz mantikli bence bu yasta sut handle calisip guardlik yonelse iyi olabilir ulkemizin guarda ihtiyaci var.
Bu arkadaşımız zaten muhtemelen 2 metre olamayacak -dilerim ki boy konusunda hayali neyse o olur bu arada- muhtemelen genetik sınır doğrultusunda 185-190 aralığında olacak. Türkiye Şampiyonalarını izlediğimizde onun jenerasyonunda şu anda çoktan 190'ı geçen pivotlar görebiliyoruz. Kademeyi alta çekip Bölge ve Anadolu Şampiyonalarına baktığımızda durum yine çok farklı değil. Arkadaşımız bu işte bir gelecek hedefliyor ise 1-2 oynaması gerekir bana kalırsa. Bir sonraki sene U16'da zaten pivotlar iyice uzayacak. Geçtiğimiz sezonki U14 Türkiye Şampiyonası'nda 0/3 yapan takımların bile uzunları 190 civarındaydı. U16 Türkiye Şampiyonasında ise zaten hepsi 2 metrenin üstünde atletik pivotlardı. Bu arkadaşımızın bu rakipleri arasında pivot oynaması maalesef ki zor. Dediğiniz gibi, bu yaşta fundamentalini, oyun anlayışını geliştirmeye baksın. Sonra çok sıkıntı çekiyor sporcular.

Bu arkadaşımız zaten muhtemelen 2 metre olamayacak -dilerim ki boy konusunda hayali neyse o olur bu arada- muhtemelen genetik sınır doğrultusunda 185-190 aralığında olacak. Türkiye şampiyonalarını izlediğimizde onun jenerasyonunda şu anda çoktan 190'ı geçen pivotlar görebiliyoruz. Kademeyi alta çekip bölge ve Anadolu şampiyonalarına baktığımızda durum yine çok farklı değil. Arkadaşımız bu işte bir gelecek hedefliyor ise 1-2 oynaması gerekir bana kalırsa. Bir sonraki sene U16'da zaten pivotlar iyice uzayacak. Geçtiğimiz sezonki U14 Türkiye şampiyonası'nda 0/3 yapan takımların bile uzunları 190 civarındaydı. U16 Türkiye şampiyonasında ise zaten hepsi 2 metrenin üstünde atletik pivotlardı. Bu arkadaşımızın bu rakipleri arasında pivot oynaması maalesef ki zor. Dediğiniz gibi, bu yaşta fundamentalini, oyun anlayışını geliştirmeye baksın. Sonra çok sıkıntı çekiyor sporcular.

Hocam ben U16 182 guardim ben bile guarda gore kisa kalıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı