Fiber altyapı ücreti nedir ve nereye başvurulmalı?

FTTB yapacaklarını sanmıyorum merak etmeyin. Artık FTTH ağırlıklı ilerliyorlar. Ancak bazen çok nadir olarak daire sayısı az apartmanlarda denk geldiğim bir sistem var.

4 portlu ONT cihazı binanın aşağısına yerleştiriyor ve aşağıdaki ONT cihazından dairelere Ethernet kablosu çekiliyor. Aslında bir türlü FTTB-ETH mantığında kurulmuş gibi gözükse de bu şekilde kurulan binalar sisteme FTTH olarak tanımlanıyordur, yani 1000 Mbps almaya uygun.

Bunu çok nadir gördüm ve karşılaşacağınızı sanmıyorum. Neredeyse kesin diyebileceğim bir ihtimalle FTTH sistem kurarlar. Binada kaç daire vardı?

Binada 4, internet kullanan 3,Türk Telekom kullanan 1 daire var.

Binada 4, internet kullanan 3, Türk Telekom kullanan 1 daire var.
Yani toplam 4 daire var, hepsi de internet kullanıyor. Ben yine de FTTH kuracaklarını düşünüyorum.

Bu arada sizin ekip geldikten sonra bir şey demeniz muhtemelen katkı sağlamayacaktır. Onlar ellerinde daha önce planladıkları kurulum şekline göre ekipmanlar ile geleceklerdir.

Yani toplam 4 daire var, hepsi de internet kullanıyor. Ben yine de FTTH kuracaklarını düşünüyorum.

Bu arada sizin ekip geldikten sonra bir şey demeniz muhtemelen katkı sağlamayacaktır. Onlar ellerinde daha önce planladıkları kurulum şekline göre ekipmanlar ile geleceklerdir.

Bizim yan binaya tesisat işine başlamışlar -evde değilim bizim binada ne oluyor bilmiyorum- eve kadar kablo için randevu yapılması gerekiyormuş sanırım.

Bizim yan binaya tesisat işine başlamışlar -evde değilim bizim binada ne oluyor bilmiyorum- eve kadar kablo için randevu yapılması gerekiyormuş sanırım.
Bazı bölgelerde dairenize kadar kabloyu ücretsiz olarak çekiyorlar. Bazı bölgelerde ise kabloyu sizin çekmenizi ya da çektirmenizi istiyorlar.

Merhaba, son durum nedir? Konuya bir süredir geri dönüşte bulunmadığınız için sormak istedim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı