Fiber internet için Modem/Router önerisi

BartAltug

Megapat
Herkese selam. Şu anda Türk Telekom'un 500 Mbps fiber paketine sahibim. Fakat, uzun süredir firma tarafından verilen modemi kullanıyorum. Açıkçası verilen bu modemde ani kopmalar, Wi-Fi performansı beni memnun etmiyor. En son modemi değiştirme talebi açmıştım ve TP-Link Archer C5v modelini verdiler. Fakat, bundan da memnun değilim. Biraz araştırma yaptım ve açıkçacı Wi-Fi 6 destekli bir modem/router almak istiyorum. Maksimum 3.000 lira olacak şekilde bir öneriniz var mı? Şu an aklımda bu "TP-Link deco X20-DSL" ve "TP-Link deco X50-DSL" model var. Benim aklıma takılan şimdi birisi 2042 Mbps diğeri ise 1200 Mbps. İleride 500 değil de 100 Mbps geçmeyi planlıyorum. Açıkçası bu durumda 1200 yeter mi yoksa almışken 2042 mi alınmalı acaba sorusu. Bununla birlikte modem değil de router ile mi işimi çözsem diyorum ama ekstra kablo ya da cihaza da pek sıcak bakmıyorum. Gerçi bazı routerlar için modem gibi kullanıldığı da yazıyor. Ama bununla ilgili de önerisi olan varsa dinlerim. Bu arada; daireye kadar fiber kablo ile geliyor, daha sonrası Nokia ONT'den CAT kablosu ile şu anda TP-Link Archer C5V'e WAN üzerinden bağlı.

Tekrar selam, router tercih ettim. TP-Link Archer AX73 modelini aldım ve şu an için memnunum diyebilirim.

Son düzenleme:
Hocam merhabalar ben de türk telekomun fiber altyapısına geçeceğim. Onların vereceği modemlere pek güvenmediğim için araştırmaya girdim. Benim paketim 100 Mbps olacak. Modem araştırmalarında neye dikkat etmemi tavsiye edersiniz? Veya modem önerileriniz var mıdır? Teşekkür ederim.

Hocam merhaba ben de Türk Telekom'un fiber altyapısına geçeceğim. Onların vereceği modemlere pek güvenmediğim için araştırmaya girdim. Benim paketim 100 Mbps olacak. Modem araştırmalarında neye dikkat etmemi tavsiye edersiniz? Veya modem önerileriniz var mıdır? Teşekkür ederim.

Selam, öncelikle ben Wi-Fi teknolojisine dikkat ettim. Wi-Fi 5 istemedim, 6 ya da 6E üzerine yoğunlaştım ama destekleyen cihazım olmadığı için ve destekleyen cihaz alma planım olmadığı için Wi-Fi 6'da karar kıldım. Kablosuz olarak kullanacağım için, her ne kadar sınırı aşmasam da birden fazla kullanıcı internete ağırlık verince düzgün hizmet vermesi için "MU-MIMO" desteğine ve anten sayısına dikkat ettim. Arayüz ve verdikleri destek için, TP-Link markasını tercih ettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı