Denedim ama başka modemleydi.
Geçmişte Turknet'i hem ADSL hem de VDSL bağlantı ile kullandım ama Tenda V12 ile değildi. Eskiden Türk Telekom'un verdiği Tp-Link TD-W9970V3 denen dandik cihazı kullanıyordum. Turknet'i de hep bu cihazdan kullandım. Yine aynı cihazla Millenicom ve G1b1rnet tecrübem oldu. Tenda V12'yi ise sadece Comnet ve Türk Telekom'dan VDSL internetle kullandım.
Turknet'i TD-W9970V3 ile kullanırken altyapının desteklediği maksimum seviyeyi(80-85 Mbps) görüyordum. Zaten Turknet 100 Mbps indirme hızı olacak şekilde tek tip paket tanımlıyor. Hattaki SNR değeri asgari ~8dB civarı olacak şekilde otomatik sınırlanarak verdi. Dahasını kaldırabilse 100'e kadar yolu vardı. Ben Türknet ile fazla sıkıntı yaşamadım. Türk Telekom'un kendisinden bile daha iyi performansı vardı(bilhassa yurt dışı sunuculara olan ping değeri olarak). Ancak sonra bir yıl içinde çifte zam yiyip birkaç ay içinde toplam %70 artış olunca ayrılmaya karar verdim. Aboneliğim süresince 0212, 0216 ve 0850 numaralardan gelen rahatsız edici aramalar Turknet'ten ayrılınca daha da arttı. Numara eskort numarası gibi oldu. Sabah akşam aradılar. Ne hikmetse arayanlar Turknet internet kullandığımı biliyor ve yanına D-Smart veya Digiturk satmaya çalışıyordu. Uzun süredir kullandığım ve bizzat bayiden sorgulama yaparak seçtiğim numarama veda etmek zorunda kaldım. Diyeceğim şu ki benim Turknet'e olan kinimin sebebi başka. Geçtiğimiz aylarda çıkan "Turknet hacklendi, kullanıcı verileri çalındı" tarzı haberlerden çok daha öncesi verilerimiz gitti. Hatta ben artık kasten sattığını bile düşünmeye başladım.