Fiber internet ping(ms) azaltır mı?

Umut Kadir

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, turckellin normal bir modemini kullanıyorum ve internetimize üst komşu ve bizimkilerle birlikte 8 kişi bağlanıyor. Kardeşlerim YouTube'dan video izliyor komşu laptopundan telefonundan bir şeyler yapıyor bu durumda da oyunlarda pingim sürekli artış gösteriyor 150 üstü gibi. Bende fibere geçme kararı aldım. Fiber internet pingi azaltır mı? Yani YouTube'da video izleyen Netflix'de takılan olsa da ping az olur mu ben oyun oynarken?

Son düzenleme:
Bende ters işledi. Santrale uzaklığımın 1.5 kmye yakın olduğu ADSL 10 mbit upload, 0,2 mbps yükleme hızlarını anca veren paketten, fiber 500 mbps indirme, 10 mbps yükleme hızlı pakete geçtim. Pingim eskiden 66 sabit idi çoğu oyunda, şimdi 70 ila 80 arası :)
Ama tabii yalnızca ben kullanırken böyle. Eski internetle bir başkası YouTube'a girdiği anda oyun oynayamaz hale geliyordum, şimdi herkes aynı anda kullansa bile pingim sabit asla değişmiyor. Discord da çok çok çok daha iyi çalışıyor fiber bağlantım ile

anlad
Bende ters işledi. Santrale uzaklığımın 1.5 kmye yakın olduğu ADSL 10 mbit upload, 0,2 mbps yükleme hızlarını anca veren paketten, fiber 500 mbps indirme, 10 mbps yükleme hızlı pakete geçtim. Pingim eskiden 66 sabit idi çoğu oyunda, şimdi 70 ila 80 arası :)
Ama tabii yalnızca ben kullanırken böyle. Eski internetle bir başkası YouTube'a girdiği anda oyun oynayamaz hale geliyordum, şimdi herkes aynı anda kullansa bile pingim sabit asla değişmiyor. Discord da çok çok çok daha iyi çalışıyor fiber bağlantım ile
Anladım çok teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı