Fiber modemde VDSL çalışır mı?

El3ctus21

Centipat
Daha fazla  
TurkNet'i aradık, VDSL desteklediğini, bu yüzden VDSL modeme sahip olmamız gerektiğini söyledi ama bendeki modem "ZTE Zxhn H3600" yazıyor. Fiber destekli bir modem ama kullanılır mı? Bilmek istiyorum.

TurkNet'i aradık, VDSL desteklediğini, bu yüzden VDSL modeme sahip olmamız gerektiğini söyledi ama bendeki modem "ZTE Zxhn H3600" yazıyor. Fiber destekli bir modem ama kullanılır mı? Bilmek istiyorum.

Desteklemiyor.

Elindeki modem güzel fakat DSL bağlantı için RJ11 portu bulunmuyor. Arka kısmının resmini atarsan yine bakalım.

Kullanamazsın elindeki router, DSL desteği yok sadece olan interneti dağıtmaya yarar.

Dosya Ekleri

• IMG_20241016_230355-min.jpg
    IMG_20241016_230355-min.jpg
    89,1 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleme:
Arkası böyle giriş yerlerini soruyorsan sağ tarafta

Peki DSL yazan modem VDSL destekler mi?

DSL VDSL demek değildir DSL'in bir sürü türü var Türkiye'de kullanılanlar ADSL ve VDSL sizin VDSL destekli modem almanız lazım isterseniz sahibindenden bir adet TP-Link TD-W9970 veya ZyXEL VMG3312 B10b alın köprü moduna alıp şu an elinizdeki routere takıp ucuz modemden iyi Wi-Fi performansı alabilirsiniz.

arkası böyle giriş yerlerini soruyorsan sağ tarafta

peki dsl yazan modem vdsl destekler mi?
Tüm konuyu okudum ama nasıl bir cevap beklediğinizi anlamamakla beraber sorunuzun cevabı çok basit: Hayır kullanamazsınız. Bu elinizdeki modem daha doğrusu router yani sadece fiber altyapı için. DSL'de kullanmalık modem arıyorsanız bunu siz satın alacaksınız. Yok RJ11 yerine RJ45 çakıp kullansam mı vs. beklemeyin. Kısaca hayır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı