nagararcus
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- EEM
Selam arkadaşlar. Kafamda şu soruyu çözemedim; fiber internet, cam kabloların içinde giden ışığı kullanarak haberleşme yapan bir sistem. Yani ışık hızı, yani çok hızlı. Ancak bazılarınız bilecektir ki elektrik de ışık hızında giden bir olgudur. Elektron hareketleri elektromanyetik farklılık yaratır ve kablo üzerinde elektromanyetik dalgalar hareket eder, bu şekilde elektrik var olur. E ışık da elektromanyetik dalga. Yani ışık da elektrik de ışıkhızı ile gidiyorsa neden fiber daha hızlı?
GPON sistemiyle alakalı desem, metro internet GPON'dan daha hızlı. Yani aradaki elemanların aktifliği pasifliği bir şeyi etkilemiyor olmalı.
Bant genişliğinin çok daha büyük olması olabilir mi? Işığın farklı dalga boylarını ayrı ayrı modüle edebiliyorlar. Bir ışık sinyali içerisinde 80 farklı modülasyon yapılabiliyor diye duymuştum. ( dvdm ).
Belki de ışık hızıyla gittiği için hızlıdır bilgisi yanlış anlaşılmadır. Bir de kayıplar çok az tabii fiberde
GPON sistemiyle alakalı desem, metro internet GPON'dan daha hızlı. Yani aradaki elemanların aktifliği pasifliği bir şeyi etkilemiyor olmalı.
Bant genişliğinin çok daha büyük olması olabilir mi? Işığın farklı dalga boylarını ayrı ayrı modüle edebiliyorlar. Bir ışık sinyali içerisinde 80 farklı modülasyon yapılabiliyor diye duymuştum. ( dvdm ).
Belki de ışık hızıyla gittiği için hızlıdır bilgisi yanlış anlaşılmadır. Bir de kayıplar çok az tabii fiberde
Son düzenleyen: Moderatör: