Fiber olmayan bir bölgede alternatif çözüm önerileri

Ferreci

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller öncelikle, SOL ADSL kullanmaktayım, 8mbps alabiliyorum ne yazık ki 16mbps hattım desteklemiyormuş. Daha önce aynı bölgede TTNET ADSL kullanırken 10mbps alabiliyorken SOL'ı geçen aradığımda söylendi 8mbps'in maksimum alabileceğim değer olduğu. Bu da beni Türk Telekom'a geçme konusunda düşündürdü, ciddi anlamda 8mbps yetmiyor arkadaşlar. Bir oyun indireceksiniz o 800kb/s hızı görünce kan beyninize sıçrıyor - keşke sabit dursa can feda- ADSL kullananlar bilir büyük ihtimalle o duyguyu. Neyse gelelim mevzuya şimdi bölgede fiber yok büyük ihtimalle de gelmesi epey zaman alacak. Ama ben daha fazla beklemek istemiyorum ve fiber hızları alabileceğim başka platformlar varmı diye danışmaya geldim. Dur siz yazmadan söyleyeyim VDSL de desteklemiyormuş (Vodafone SuperNET ile yapılan görüşmede söylendi.)

O halde yapabileceğim pek bir şey gelmedi aklıma, şimdi 2-3mbps daha fazla hız alabilmek için TTNET'e geçip cayma parası ödemek mantıksız, VDSL'i altyapının kesin destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenebilirim ? Veya bahsettiğim fiber hızlara nasıl ulaşabilirim ? Yorumlarınızı bekliyorum.

Alt yapının ne oldugunu ögrenmek istiyorsan garanti sonuc bulundugun yerdeki santrala ugraman ben öyle yaptım ve sadece toplu konutlarda var dediler. Fiber gelmiyor elden bişey gelmez bence fibere sen git.

Peki altyapım 16mbps destekler mi ?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    3,1 KB · Görüntüleme: 402
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı