Fiberi daireye kim çekmeli?

Elektrikçi sadece kutudan daireye kablo çeker ki bunu yapmanıza gerek yok abonelik oluşturduğunuzda, bunu yapacaklar. Kablonun bağlantısını elektrikçiler yapamaz, çok hassas bir kablo ve servis sağlayıcıların bile bunu bağlamak için özel ekibi var, kafasına göre gelip bağlayamıyorlar.
Hocam sadece Türk Telekom'a geçmek için 100-120 TL fazla fatura ödeyemem. Türknet'in faturası fazla geldiği için daha yeni değiştirdim internet sağlayıcısını. Yani abone olmadan bu işi Türk Telekom çözemez mi ?

Son düzenleme:
Elektrikçi sadece kutudan daireye kablo çeker ki bunu yapmanıza gerek yok abonelik oluşturduğunuzda, bunu yapacaklar. Kablonun bağlantısını elektrikçiler yapamaz, çok hassas bir kablo ve servis sağlayıcıların bile bunu bağlamak için özel ekibi var, kafasına göre gelip bağlayamıyorlar.

"Elektrikçi" derken ki kasıtınız nedir? Kabloyu bağlayanlar elektrik ustaları zaten. Tabii ki gördüğünüz ilk elektrikçiye bağlatın demem ancak zaten bu işi yapanlar da elektrikçi.

Hocam sadece Türk Telekom'a geçmek için 100-120 TL fazla fatura ödeyemem. TurkNet'in faturası fazla geldiği için daha yeni değiştirdim internet sağlayıcısını. Yani abone olmadan bu işi Türk Telekom çözemez mi?

İkamet ettiğiniz il ve ilçe nedir?

Elektrikçi derken fiber kablolar Cat5- Cat6 kablo bağlamak gibi kolay bir işlem değil. Kabloyu soyduğunuz zaman cam gibi bir kablo çıkıyor. Bu steril hale getirip özel bir cihazda testini yaptıktan sonra , bir cihaz ile bağlanma işini yapıyorlar. Normal mahallede ki elektrikçi bunu yapacağını zannetmiyorum.
@Famronty bende senin gibi düşündüm, Türk Nete geçecektim şuan 6 ay falan oldu o zaman 109 veya 139 TL ydi. TT ile 155 TL anlaşma yaptım, Şuan Türk Net 169 TL. Türk Net in tek avantajı bana göre, TT 35-50-100 Mbps lik internet paketleri olduğu için, paketiniz ne ise hızınızı ona göre sınırlıyor. Türk Net te tek paket var 100 Mbps, hız sınırlaması yapmıyor. Aynı çevrede arkadaşlarım var, paketleri 100Mbps ama hız testi yapınca 800-850Mbps ye kadar değer alıyorlar. Bende hız testi yapınca ibre 700-800Mbps lere vuruyor ama 3 saniye için de 100Mbps de sabitleniyor.

İlginç kimse söylememiş ama bence sağlayıcı çekmeli. TurkNet geldi, kapıdan 5.kata 40 metre fiber kablo çekti. Apartmandan duvarı deldi incecik oradan fiber kabloyu şak modeme taktı. Evin içinde hiç kablo dolaşmıyor şimdi. Tabii duvar meselesi biraz şanstı ama çok ince işçilik yapıp gittiler.

Elektrikçiler bizim İstanbul'da fiber kablo döşemiyorlar. Abi şu kadar metre kablo almam gerek kaç kişi fiber döşetiyor ki para kazanayım diyor hepsi. Ayrıca yukarıda arkadaşın söylediği gibi dümdüz Ethernet kablo çekmek gibi bir işlem değil. 1 saatten fazla sürdü yapmaları.

TurkNet gerçekten bu konuda başarılı.

İlginç kimse söylememiş ama bence sağlayıcı çekmeli. TurkNet geldi, kapıdan 5.kata 40 metre fiber kablo çekti. Apartmandan duvarı deldi incecik oradan fiber kabloyu şak modeme taktı. Evin içinde hiç kablo dolaşmıyor şimdi. Tabii duvar meselesi biraz şanstı ama çok ince işçilik yapıp gittiler.

Elektrikçiler bizim İstanbul'da fiber kablo döşemiyorlar. Abi şu kadar metre kablo almam gerek kaç kişi fiber döşetiyor ki para kazanayım diyor hepsi. Ayrıca yukarıda arkadaşın söylediği gibi dümdüz Ethernet kablo çekmek gibi bir işlem değil. 1 saatten fazla sürdü yapmaları.

TurkNet gerçekten bu konuda başarılı.
Hocam ben bu konuyu açtığımda Türk Telekom'un iyileştirme çalışması yapılması gerektiğini ve kendilerinin yapmadığını söyledi.

Şimdi Türk Telekom'a ulaşmayı çalışıyorum fakat sadece abonelerine hizmet veriyor sanırım. İlla yüz yüze mi görüşmem lazım ulaşabileceğim bir telefon numarası yok mu ?

Hocam ben bu konuyu açtığımda Türk Telekom'un iyileştirme çalışması yapılması gerektiğini ve kendilerinin yapmadığını söyledi.

Şimdi Türk Telekom'a ulaşmayı çalışıyorum fakat sadece abonelerine hizmet veriyor sanırım. İlla yüz yüze mi görüşmem lazım ulaşabileceğim bir telefon numarası yok mu ?
Ben yüz yüze görüşmem de şu cevabı aldım, işçiliği biz yapıp, müşteriyi başkasına mı verelim diye illa abonelik başvurusu almamız gerekiyor dediler. Bunun üzerine Türk Net ile iletişime geçtim bunun işlemleri için bir şey yapmıyor musunuz diye onlar da TürkTelekom sisteme yansıtmadığı sürece biz bir şey yapamıyoruz dediler. Yani mecbur ilk etapta abonelik yapmalısınız. Daha sonra caymamanız için de paket fiyatı 600 TL kampanyalı 150 TL cayarsan işlemler paket fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Bana o zaman 1000 TL cayma bedeli çıkmıştı ilk haftasında. Birde işlem bittikten sonra 15 gün içerisinde cayma hakkın var ama onda da hizmet bedeli, montaj bedeli ücretsiz diye söylediklerini işleme koyuyorlar yine bir bedel çıkarıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı