Fibimnet fiber altyapısını başka internet sağlayıcılarında kullanılabilir mi?

Floppy

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta dediğim gibi Fibimnet'in fiber altyapısı var. Eğer TurkNet ile kullanabiliyorsam devam etmek istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?

Binada kullanılabilir bir FTTH alt yapısının olması için o binaya:

1) Dışarıdan belli bir Servis Sağlayıcıya ait bir fiber optik kablonun gelmiş olması,
2) Bu fiber kablonun bağlandığı bir OFDK'nın (=Bina içi fiber dağıtım kutusu) bulunması

gerekir.

OFDK'dan her bir aboneye (daireye) çekilmiş ince dahili tesisat kablolarının (= OBK) kime ait olduğunun teknik olarak çok fazla bir önemi yok.

Binanızda Turk.Net'e ait bir altyapı varsa OBK'ların bir kutudan (OFDK) diğerine aktarımı mekanik olacak bir iş, ama çok da etik olmayacaktır.

1) Dışarıdan belli bir Servis Sağlayıcıya ait bir fiber optik kablonun gelmiş olması,
2) Bu fiber kablonun bağlandığı bir OFDK'nın (=Bina içi fiber dağıtım kutusu) bulunması

Gerekir.

OFDK'den her bir aboneye (daireye) çekilmiş ince dahili tesisat kablolarının (= OBK) kime ait olduğunun teknik olarak çok fazla bir önemi yok.

Binanızda Turk.Net'e ait bir altyapı varsa OBK'ların bir kutudan (OFDK) diğerine aktarımı mekanik olacak bir iş, ama çok da etik olmayacaktır.

Legal olarak mümkün değil yani

1) dışarıdan belli bir servis sağlayıcıya ait bir fiber optik kablonun gelmiş olması,
2) bu fiber kablonun bağlandığı bir Ofdk'nın (=bina içi fiber dağıtım kutusu) bulunması.

Gerekir.

OfdK'den her bir aboneye (daireye) çekilmiş ince dahili tesisat kablolarının (= obk) kime ait olduğunun teknik olarak çok fazla bir önemi yok.

Binanızda Turk.Net'e ait bir altyapı varsa Obk'ların bir kutudan (ofdk) diğerine aktarımı mekanik olacak bir iş, ama çok da etik olmayacaktır.

Hocam peki daireye kutudan kablo geliyor zaten sadece fibimnetin kutusu var binada normal modemi takıp kurulumu kendim yapsam fiberi kullanabilir miyim peki. TurkNet için

Son düzenleme:
TurkNet (ve özellikle onların 1000/1000 simetrik FTTH'ını) kullanabilmeniz için binanıza TurkNet'in kendi fiber optik kablosunun gelmesi ve TurkNet'e ait OFDK (fiber kutusu) takılması gerekiyor.

Türknet, Türk Telekom'un fiber altyapısı ile 100/20 Mbps verebiliyor. Bunun da çok bir anlamı kalmıyor. Türk Telekom altyapısı ile 1000 Mbps verebilen daha avantajlı başka bir sağlayıcı var mı?

@mafaky

Türknet, Türk Telekom'un fiber altyapısı ile 100/20 Mbps verebiliyor. Bunun da çok bir anlamı kalmıyor. Türk Telekom altyapısı ile 1000 Mbps verebilen daha avantajlı başka bir sağlayıcı var mı?

@mafaky
Bakın, sizin durumunuzda henüz tam anlayamadığım bir konu var: Sizin binanıza gelen fiber optik kablo ve de takılmış olan OFDK dediğimiz fiber (dağıtım) kutusu kim tarafından takıldı?

Eğer çok lokal olarak hizmet veren (Alanya kökenli olan) Fibimnet ise bu servis sağlayıcıdan başkasından hizmet alamazsınız, zira onlar da dar bir bölgede kendi fiber alt yapılarını kullanıyorlar. Yok eğer bu altyapı T.Telekom ise T.Telekom altyapısından hizmet veren alternatif çok sayıda ISS'ler de var. Ancak bunların sayısı arttıkça verdikleri hizmet (paket olarak) 100/20'de kalıyor büyük çoğunluğu ile. Şu an aklıma ilk gelebilen Milenicom ve Gifgaspeed (bu ön ödemeli bir ISS) 1000/50 paketi de sunuyor. Ancak 1000/50 verenler sayısı üç beşi geçmiyor.

Bakın, sizin durumunuzda henüz tam anlayamadığım bir konu var: Sizin binanıza gelen fiber optik kablo ve de takılmış olan ofdk dediğimiz fiber (dağıtım) kutusu kim tarafından takıldı?

Eğer çok lokal olarak hizmet veren (Alanya kökenli olan) fibimnet ise bu servis sağlayıcıdan başkasından hizmet alamazsınız, zira onlar da dar bir bölgede kendi fiber alt yapılarını kullanıyorlar. Yok eğer bu altyapı t. Telekom ise t. Telekom altyapısından hizmet veren alternatif çok sayıda ISS'ler de var. Ancak bunların sayısı arttıkça verdikleri hizmet (paket olarak) 100/20'de kalıyor büyük çoğunluğu ile. Şu an aklıma ilk gelebilen Millenicom ve gifgaspeed (bu ön ödemeli bir ISS) 1000/50 paketi de sunuyor. Ancak 1000/50 verenler sayısı üç beşi geçmiyor.

Türk Telekom altyapısı. Binanın içindeki kutu da Türk Telekom'un. (FTTH) Türk Telekom'un fiber altyapısı üzerinden modem "ıvır zıvır" parası ödemeden 1000/50 alsam bile iyi.

Modem "ıvır zıvır" parasını bu donanımları kullanmasanız da aylık kira olarak ödemek durumundasınız. Zaten kuruluma T. Telekom'un elemanı gelecek ve size bir ONT, bir de HGW (=yanlış tanımlamayla "fiber modem") verip kuracak. Bu HGW yerine daha iyi "fiber uyumlu" bir Router kullanmanız teknik açıdan mümkün ama şu anda geçerli kurallara göre Telekom cihazının da kirasını dolaylı veya dolaysız ödüyorsunuz. ONT denilen cihazı ise zaten kullanmak zorundasınız, aksi halde FTTH sistemi evinizde çalışmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı