Fidye virüsü giren sisteme ne yapılmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mehmet18

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar, bilgisayarımda çok önemli bilgilerim var; kredi kartı bilgilerim vs.

Birden PC'de gezinirken bir pencere açıldı, hacklendiniz vs. yazdı. Para istiyor ve su kadar para vermezsen verilerin kaybolur diyor. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz kurulum yapın veya Kaspersky ile tam tarama, IP adresinizi değiştirin, Wi-Fi şifrenizi değiştirin, aklınıza gelebilecek bilgileri değiştirin.

Artı -1 Eksi
Temiz kurulum yapın veya Kaspersky ile tam tarama, IP adresinizi değiştirin, Wi-Fi şifrenizi değiştirin, aklınıza gelebilecek bilgileri değiştirin.
Adamın bilgisayarına girmiş, modeme reset atsa ne olacak? IPV6'yı çoktan almış olabilir.

Bankayı arayıp bu işlemi senin yapmadığını söyle. Eğer çekilen para cc sitesi değilse (muhtemelen değildir) o 2000 TL iade olur
Sonra yapman gerekli işlemleri biliyorsundur zaten.

Bu olaylar ilk patlak verdiğinde bulunduğum şehirde çoğu iş yerine bulaşmıştı. Zaten mantık şu ; dosyalarınız şifrelenir ve kilit açma anahtarları saldırganda bulunur. Parayı gönderen bir sürü iş yeri vardı, örnek vermem gerekirse 10 kişi ödeme yaptıysa 2-3 tanesinin dosyalarını açtılar. Genellikle dosya boyutuna göre değerlendiriyorlar, parayı ödeseniz bile ekstra olarak para istedikleri de oluyor. Dosyalarınızı çekmiyorlar, sizin bilgisayarınızda duruyor fakat şifreli. Size tavsiyem ilk olarak internet bağlantınızı kesin. Zamanında çoğu dosyaları çeşitli yazılımlarla açmıştık. Açıkçası işiniz zor çok deneyimli ve vakti olan kişiler açabilir. Açılamaz diye bir durum olduğunu zannetmiyorum. Dosya uzantıları değişmiş mi ? Bir görüntü atabilir misiniz?

Temiz kurulum yapamıyorum fare imleci vs gitmiyor donuyor öyle yapacağım zaman.

Emniyet ne yapacak arkadaşlar anlamadım?

Konuyu inceleyin:

Ayrıca konu sahibi olarak tam bilgi vermiyorsunuz. Dosyalarınız gözükmüyor mu? Sonunda farklı uzantılar mı var? Dediğiniz pencere nedir? Detay verin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı