Kesinlikle para falan verme. Bilgisayarına güzel bir şekilde format at ardından tüm hesap şifrelerini değiştir. Eğer bu adama para verirsen sana garanti sunma imkanı yok yarın bir gün gene sistemine sızarak senden para talep edebilir.
Parayı vs geç nasıl bir yere girdiniz de böyle birşeye mahal verdiniz? Atraksiyon olsun diye bilmeden kopya yazılımlar ile birilerini hacklemeye mi çalıştınız yoksa deebwep falan mı
İnternetten araştırsın uzantıyı yazıp. Her ransomware farklı uzantı kullanıyor ve bazı ransomware'ların çözümü internette var. Yavaş yavaş hepsine çözüm üretilmeye başlandı bu aralar çok arttığı için. Eğer şuan yoksa bile yakın bir zamanda çözümü üretilebilir. İstiyorsa beklesin.
Parayı vs geç nasıl bir yere girdiniz de böyle birşeye mahal verdiniz? Atraksiyon olsun diye bilmeden kopya yazılımlar ile birilerini hacklemeye mi çalıştınız yoksa deebwep falan mı
Merhaba, yakın zamanda bir arkadaşım bilinmeyen bir siteden bir uygulama indirmesi sonucunda bilgisayarına fidye yazılımını enjekte etti. Ve şu anda neredeyse bilgisayarın yüzde 80 ila 90'ı kullanılamaz halde. Ve uzantıların şifresini açma yöntemi şu anda bulunamıyor. Sizce fidye karşılığı istenilen 800 doları vermek ne kadar mantıklı verilmeli mi verilmemeli mi?
Hocam bizimde bu konularda hiç bilgimiz yok. Bir yazılımcı arkadaş 800 dolara kilitleri açıp bıosdan temizleyip verebileceğini söyledi sizce verelim mi arkadaş güvenilir bu arada.
Şifrelenmiş dosyalarınızı nasıl kurtaracağınızı bilmiyor musunuz? No Ransom internet sitesinde ücretsiz fidye yazılımı çözüm araçları ve fidye yazılımından koruma hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.