FIFA 20 ana menüde ve sinematik geçişlerde GPU kullanımı 0'a düşüyor

Kutay Atay

Femtopat
Katılım
9 Eylül 2020
Mesajlar
9
Evet sorunu anlatıyorum bu sorun nasıl oluştu bilmiyorum bir anda FIFA'dan çıkıp girdim ve FIFA da ana menüde neredeyse 0 FPS aldığımı fark ettim kolu sağa sola oynatamıyordum sonrasında baktım ki GPU ana menüde ve sinematik her geçişte yüzde 0 kullanıma başlıyor ve oyunun akış anında 80-90 FPS alıyorum burada bir sıkıntı yok sadece ana menüde oluyor sebebini araştırdım fakat anlayamadım çok saçma geldi diğer oyunlara girdim test yaptım Windows koruma duvarından test yaptım dosyaraları taradım hiçbir virüs çıkmadı zaten bilgisayara asla korsan uygulama indirmem ben. Diğer oyunlara girip testleri yaptım hiçbir sıkıntı yoktu sadece FIFA 20 de oluyor ha bir de şunu ekleyim FIFA'dan çıktıktan sonra Origin error verdi ve Origin setup error diye bir uygulama açıldı ben de çok önceden indirmiştim kullanmıyordum qtwebenginee procces 32 Bit adında bir dosya ile alakası olduğunu öğrendim sanırım bilgisayarı zorluyormuş Origin'i sildim oyuna girdim hata halen düzelmemişti sizce sorun ne olabilir size zahmet yardım edebilir misiniz? Ve buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.
 
Hocam sistemini de yazsan iyi olacaktı, en azından ihtimaller arasından çıkmış olurdu :)

Oyunda herhangi bir mod falan kurulu mu? Ve gamepad yapılandırması için herhangi bir program kullanıyor musun? AMD Ryzen 5 3600 RX 5500 XT 8 GB 16 GB 3200MHz RAM B450M-A PRO Max 480GB SSD var evet FIFA'da kolum DualShock 4 olduğu için Xbox bunu algılamıyor ben de DS4Windows adlı uygulamayı kurmuştum oyunlarda da herhangi bir mod kurulu değil sanırım.
 
Bende aktif bir FIFA oyuncusuyum yardımcı olmak isterim sana, FIFA da son 2 3 senedir DX12 problemi var sorunun bundan olabilir. Bende DX11 de kullanıyorum oyunu, çünkü bende de donma problemi var.

Önce şunu bir dene ve yaptıktan sonra oyununu test et.
Belgeler >FIFA 20 >fifasetup.ini> içinde şu satırı bul ''DIRECTX_SELECT = 0'' Bu kısmı 1 olarak değiştir ve kaydet. Böyle olsun DIRECTX_SELECT = 1
 
Son düzenleme:
Bende aktif bir FIFA oyuncusuyum yardımcı olmak isterim sana, FIFA da son 2 3 senedir DX12 PROblemi var sorunun bundan olabilir. Bende DX11 de kullanıyorum oyunu, çünkü bende de donma yapıyor oyun.

Önce şunu bir dene ve yaptıktan sonra oyununu test et.
belgeler >FIFA 20 >fifasetup. İni> içinde şu satırı bul "dırectx_select = 0" bu kısmı 1 olarak değiştir ve kaydet. Böyle olsun dırectx_select = 1

Bende fifasetup. İni değil normal fifasetup var aralarında bir fark var mı ve bu sorun teşkil eder mi?
 
fifasetup yazar zaten ''ini'' onun dosya uzantısı oluyor. Doğru dosya o zaten.

FPS'yi eğer FIFA ayarlarından sabitlediysen, FPS'yi sınırsız yap. Eğer sabitleme ihtiyacı duyuyorsan AMD Radeon Settings ayarlarından Vsync açıp oradan sabitle.
 
Oyunu ilk oynadığından beri böyle mi yoksa sonradan mı oldu?
AMD Radeon Settings ayarlarından oyuna özel bir ayar falan yapmadın değil mi.

FIFA ayarlarından FPS'yi sınırsız yaptıktan sonra, Radeon ayarındaki oyun profili ayarında, vsync'i gelişmiş senkronizasyona ayarla, ve gecikmeyi önleme özelliğini etkinleştir.

Çok enteresan sorun hiç duymamıştım doğrusu.
 
Oyunu ilk oynadığından beri böyle mi yoksa sonradan mı oldu?
AMD Radeon settings ayarlarından oyuna özel bir ayar falan yapmadın değil mi?

FIFA ayarlarından FPS'yi sınırsız yaptıktan sonra, Radeon ayarındaki oyun profili ayarında, V-Sync'i gelişmiş senkronizasyona ayarla, ve gecikmeyi önleme özelliğini etkinleştir.

Hayır daha dün oluştu bir sorun bir anda FIFA'dan çıktım ve Origin setup error çıktı şimdi de EA error reporter çıktıığını fark ettim herhangi özel ayarda yapmadım bir anda gelişen bir şey EA Desktop'u silip tekrar kurusam içindeki oyunlar silinir mi çünkü öyle yapmayı düşünüyorum başka aklıma yöntem gelmiyor çünkü bu karşılaştığım sorun çok saçma.
 
EA Desktop değil de, Origin'i kur sen, çünkü EA Desktop şu anda BETA aşamasında daha, ondan da olabilir belki.
Eğer oyunların kurulum yerini EA Desktop içine C diskine yapmadıysan oyunlar silinmez ama tekrar kurulum ister, ve üstüne kurmaya kalkarsan bu sefer silinir oyunun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı