Oyun FIFA 23 209,99 TL

Bu sene oynanış ve arayüzde değişiklik yapmış istemişler ama bence başarısız olmuşlar. EA anti cheatten bahsetmiyorum bile. FIFA 22'yi 350 saat kadar FIFA 23ü 150 saat kadar oynadım FIFA 22 8/10 ise bu oyun 4/10 sadece offline oynayacaksanız güncel kadro, forma modları kurup 22 oynayabilirsiniz.

Biraz inceleme videoları izledim YouTube'dan. Pek bir performans kaybı ile karşılaşmadım. Videolarda güzelce oynuyolardı. Şöyle bir şey gözlemledim. Oyun Next gen bir oyun olarak çıktığı için sistem gereksinimleri yükselmiş. RX 6700 XT ile 2K Ultra oynayan adam 11.5GB VRAM görüyordu. Benim ekran kartım 6900XT ve ekranım 4K bir video izledim adam 6900XT ile 5K Ultra çözünürlükte 75FPS falan alıyor ultrada yani oyuna gelen eleştiri muhtemelen şunun üzerine olmuş gibime geliyor. Bir futbol oyunu neden AAA oyunlar kadar ağır olmuş. FIFA 22 çok güzel çalışıyordu muhabbeti de oradan geliyor gibime geldi last gen bir oyun sonuçta o yüzden çok fazla sistemde sorunsuz çalışacak.
Tabii bu dediğim her şey bir varsayım, oyunu satın aldım indiriyorum bugün oynayacağım. Herhangi bir stabilite sorunu vs yaşar mıyım sizinle paylaşmayı planlıyorum. Yüksek sistem gereksini mi gerekiyor yoksa optimizasyon sorunu mu var bu soruyu cevaplayabilirim umarım.

Oyunu deneyimledim. RX 6900 XT ve R9 5900X ile oynadım. Genel olarak 100+ FPS verdi ayarlarda genel ayar kalitesi Ultra + hairworks açık olaraktı. Daha önceden dediğim muhabbeti tekrarlıyorum oyunun genel stabilitesinde bir sorun yok fakat oyun FIFA 22'ye kıyasla Next gen olduğu için genel sistem gereksinimleri yükselmiş alacak arkadaşlar bunu göz önünde bulundurarak alsın. Sisteminiz nispeten zayıf ise FIFA 22 alsanız daha iyi olur çünkü ultrada sabit 60 alamayabilirsiniz o zaman da FIFA22 ile pek grafiksel bir farkı kalmıyor. Tabii daha ucuz görürseniz bunu alıp medium veya Low'da oynamak gene daha mantıklı.

Son düzenleme:
Mayıs veya Haziran'da Game Pass'e eklenecek bu arada. Alacaklar iyi düşünsün. FIFA serisi genelde % 80-84-85 final indirimi görüyor mayıs, Haziran aylarında onu da düşünün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı