FIFA 23 için gamepad önerisi

FIFA 23 için gamepad alacağım pek fazla anlamıyorum önereceğiniz konsollar nelerdir? Bütçem çok fazla yok 800 TL'ye kadar alabilirim.
Biraz bütçenin üzerine ekleme yapabilirsin diye düşünüyorum.

Forumda da GXT590 kullananlar ölü bölge vb. Logitech'den daha iyi olduğunu söylüyorlar. Görünümü bir tık kaba ama ölü bölgesi azsa FIFA için daha iyi olacaktır. Almadan önce YouTube vb. inceleme videolarını inceleyin. Logitech bayağı eski bir ürün olduğundan, bence daha güncel bir ürün almak mantıklı.

Nintendo kontrolcüsü ama 8Bitdo kaliteli bir marka. Sizin kullanımınıza bağlı tercih edilebilir.

Bütçe artarsa PowerA 1300-1400 ₺ civarına satılan Nintendo veya Xbox kontrolcüleri de alınabilir.

Veya MSI ürünü alınabilir.

Veya yurt dışında Guilikit alınabilir. Çin ürünü diye bakmayın bayağı kaliteli kontrolcüdür. Drifting vb. önlemek için mekanik klavyelerdekine benzer bir sistem kullanıyor.

Son düzenleme:
Ana üretimi durmuş olduğundan piyasadaki Xbox 360 veya PS4 kontrolcülerinin neredeyse hepsi çakma. Hatta 8. Nesil olarak satılan 1800 ₺ civarı kontrolcüler de çakma. Hepsiburada vb. yorumlarını okursanız anlarsınız.

Çakma PS4 ve Xbox 360 kolları yerine Rampage vb. markaların kendilerine has ürettiği spesifik ürünleri almak daha mantıklı. Çünkü çakma PS4 ve Xbox 360 kontrolcüleri, genellikle fason üretim kontrolcülerin giriş seviyesi 100-200 ₺ arası kontrolcülerin kalitesinde oluyor.

Her ne kadar fason üretim yaptıklarından ve kronik sorunlu çok ürünleri olduğundan marka değerleri yerlerde olsa da, bu markalarda bir yerde ben de fason üretsem bile en azından kendi tarzım ve kalitem olsun diye fiyatı yüksek ürünlerinde kaliteli artırabiliyorlar.

Önermiyorum ama örnek olsun diye bırakıyorum. Mesela bu ürünü başka fason üretim markalarda görmedim. Büyük ihtimalle kontrolcüleri arasında en özendikleri ürün bu. Ama kronik sorunları da olabilir. İncelemeler vb. bakmak gerekiyor.

Yukarıdaki mesajıma ekleme yapayım 8Bitdo ömrü daha uzun olabilir. Nintendo kontrolcüsü olmasına bakmayın Steam için sürücü desteği var. Ayrıca algılamayan oyunlar için bağlantıdaki gibi yazılımlar var.

Burada iş yine siz de bitiyor. Uzun ömürlü mü yoksa 1-1.5 sene idare etsin mi? Bu arada çok kaliteli kontrolcülerde de aynı sorunu yaşayabilirsiniz. Mesela Xbox bunun için PRO kontrolcü çıkarıyor. Malzeme kaliteleri daha iyi oluyor. Önerdiğim Gulikit de PRO kontrolcülere göre yapılan bir kontrolcü ve çoğu yerde Xbox'ın varsayılan kontrolcüsünden de iyi değerler ve hissiyat vermesi olası.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı