Filament mi sorunlu Nozzle mı?

• Konuyu başlatan Nbya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1.324

Nbya

Zeptopat
Daha fazla  
Cr-6 Max kullanıyorum. Daha makineyi alalı 1 hafta anca oldu, son 3 gündür sorun yaşıyorum. Filament Nozzle'dan çıkıyor ama tablaya yapışmadan yukarı doğru bükülüyor ve Nozzle'a tekrar yapışıyor. Zamanla orada birikip Nozzle'ın ağzını kapatıyor ve bir yerden sonra filament çıkmamaya başlıyor. Dolayısıyla baskı bozuluyor. Pla filament kullanıyorum ve makaralarındaki önerilen sıcaklıkları ayarlıyorum ama sonuç değişmedi. Birkaç kez tablayı pamuk özlü alkolsüz ıslak mendil ve gözlük beziyle sildim. Bir kez de spatulayla tablanın üstündeki kalıntıları kazıdım. Bunların etkisi olur mu? Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler :)

Cr-6 Max kullanıyorum. Daha makineyi alalı 1 hafta anca oldu, son 3 gündür sorun yaşıyorum. Filament Nozzle'dan çıkıyor ama tablaya yapışmadan yukarı doğru bükülüyor ve Nozzle'a tekrar yapışıyor. Zamanla orada birikip Nozzle'ın ağzını kapatıyor ve bir yerden sonra filament çıkmamaya başlıyor. Dolayısıyla baskı bozuluyor. Pla filament kullanıyorum ve makaralarındaki önerilen sıcaklıkları ayarlıyorum ama sonuç değişmedi. Birkaç kez tablayı pamuk özlü alkolsüz ıslak mendil ve gözlük beziyle sildim. Bir kez de spatulayla tablanın üstündeki kalıntıları kazıdım. Bunların etkisi olur mu? Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler :)

Tabla kalibrasyonunu yaptınız mı?

Bende CR-6 Max kullanıcısıyım. 3 ayı geçti alalı. Bu tarz sorun hiç yaşamadım.
Öncelikle cam tablayı çıkarıp altındaki vidaları sıkmanızı öneririm, yüksek ihtimal hepsi gevşektir. Daha rigit bir tablanız olur.
Sonrasında kafa kısmını açın, hotendiniz tesviye ölçüm demirine bağlıdır, onun vidalarını bir kontrol edin, bende de gevşek gelmişti.
Sonrasında tablayı 60-65 dereceye ısıtın, Nozzle'ıda 120 dereceye ısıtıp Bed Leveling yapın iki kez.
Bittikten sonra tekrar basıma başlatın. 5-6 farklı marka PLA baskı alıyorum, yapışmama sorunu hiç yaşamadım.

Önemli not: Bed leveling yapmadan önce mutlaka Nozzle'ın ucuna bakın, filament parçası dışarıya çıkıp kalmışsa, tabla ayarındaki bütün ayarınızı bozacaktır. Yanlış ölçüm yapacaktır.

Tabla kalibrasyonunu yaptınız mı?
Tabla kalibrasyonu yok hocam bu cihazda. Otomasyon şeklinde ilerliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı