Filament önerisi

Ender 3 V3 KE için konuşuyorsak yanında gelen Hyper PLA'dir büyük ihtimalle, onunla ulaştığın baskı üst limit hızlarına klasik PLA ile ulaşamazsın, daha düşük değerlerde kullanman gerekir.

Filamentlerin markadan markaya içeriği farklı olduğu için karakterleri de farklı olur, hangi sıcaklıklarda en güzel ve sorunsuz görsel verebildiklerini anlamak için heat tower, stringing test vb. modellerden yardım alman gerek.

Makineyi kullanmadan önce de gerekli kalibrasyonları yapmış olman herşeyin daha iyi olmasına yardımcı olur. Youtube'da KE'ye özel kalibrasyon videoları olabilir.

Görseller bence her iki renk için de istenen seviyenin altında, sanırım makineyi hızlı kullanıyorsun. Makine ne kadar hızlı olursa olsun en dış katmanı daha yavaş basmak görsel kaliteyi iyileştirir. İç katmanlarda da hız denemesi yapma tabii.

Model küçüldükçe daha mütevazi hızlar daha dengeli ve görseli hoş baskılar almana yardımcı olur.

Cura kullanıyorsan bence Prusaslicer veya Orcaslicer'a geçmek de iyi bir değişim olabilir, Cura'da max. volumetric speed ayarı yok çünkü.

 
Evet Ender3 V3 ke için. Yanında geleni bilmiyorum, aldığımda pla+ diye geçiyordu. Hızlarda 150mm civarındaydı. Her baskı öncesi kalibrasyonunu yapıyorum. Pla+ olanın tablaya yapışmama sorununu prit ile çözdüm sanıyordum ama bu sefer diğer katmanlar arasında da tam yapışmayan yerler oldu.
Uygulama olarakta creality nin kendi uygulamasını kullanıyordum, sizin dediklerinize de bakacağım. Peki normal max speed ile volumetric max speed arasında nasıl bir fark var tam olarak? @Siyah Martı
Dediğiniz gibi bende sorunları yazmaya başladım😁
 
Makinelerdeki belirtilen max. baskı hızları aksi belirtilmedikçe kullanılan nozülün basabileceği en düşük katman yüksekliği baz alınarak verilir yani tablayı kaplayan bir silindirik parçayı en kalın katman yüksekliğinde o hızlarda basamaz makine.

MVS, kullandığın filamentin özelliğine göre makinenin birim zamanda basabileceği filament hacmi, o değeri kullanan bir dilimleyici senin kullandığın baskı hız değeri yüksek olsa da MVS değerine göre baskı hızını uyarlar, limite takılırsa hızı düşürür. MVS saptamak için de testler var, ben kendi makinemde 17 kullanıyorum PLA için, aslında makine daha fazlasını kaldırabiliyor ama rastlantısal görsel kusurlar çıktığı için ben soruna rastlamadığım daha mütevazi bir değer kullanıyorum.

Verdiğim linkten detaya ulaşabilirsin.

Ben sadece tabla kalibrasyonunu kasttetmemiştim, e-step/rotation distance, flow rate vb. birçok farklı kalibrasyon mevcut.
 
Son düzenleme:
@Siyah Martı dediğin gibi prusa ile farklı ayarlarla denem yapmaya başladım ve güzel aldığım baskılar oldu. Yavaş yavaş, harcaya harcaya öğreneceğim sanırım bu işi.

@Furkan_Elci @Ramazan İleri teşekkür ederim arkadaşlar önerileriniz için.
Evet, Düzgün bir parametre oluşturman gerekiyor. Genellikle parametre oluşturma da deneme yanılma ile oluyor.
 

Geri
Yukarı