Filament önerisi

Kullandığım filament ve tecrübelerimi anlatayım. Öncelikle Bambu Lab A1 cihazını kullanmaktayım.

Bambu Lab filamentleri çok başarılı. Tak çalıştır, işin bitince poşetle kaldır.
ESUN filamentleri çok başarılı. Silk PLA filamentlerini kullanırken mutlaka her kullanımdan önce 35C'de 4 saat ısıtmanız lazım. Bunu yaparsanız daha canlı bir görüntü elde edersiniz. Çok detaylı modellerde bile gayet başarılı sonuç alabiliyorsunuz. Figür bastım, reçine ile yapsam 10/10 olabilirdi ama 9,5/10 oldu. Satış yapmadığım bana yeterli.
SUNLU filamentleri çok başarılı. PETG ve PLA filamentlerini denedim gayet iyi sonuçlar aldım. Hatta PETG filamenti hiç ön ısıtma yapmadan kullandım.
Porima filamentleri pek yorum yapamam. Wood PLA kullandım, ince ayarlar yapmadan gayet iyi sonuç aldım. Elimdekiler bitince Porima deneyeceğim.
Microzey filament kötü-orta diyebilirim. Gerçekten oturup ince ince ayar yapmanız lazım. Ayrıca cihazı filamente göre kalibre etmeniz gerekiyor. Kalibrasyon her şey iyi giderse 1 saat sürüyor. Bir daha almam.
Robo90 filamentleri kötü-orta diyebilirim. Özellikle PETG filamentlerini her zaman kurutmalısınız. 5 saat 60C'de kurutup sonra baskı almalısınız. Ve bu filamente göre cihazı kalibre etmeniz gerekir. 3 hafta açık ortamda bekleyen SUNLU filament ile aynı anda baskı aldım ve baskı kalitesi SUNLU filamentin daha iyiydi. O yüzden bir daha Robo90 almam.
Nanelab Silk PLA kullandım. Ortalama bir kalite. Çok uğraştırdı. Bir daha almam. Zamanınız varsa alabilirsiniz.
Ninjatek TPU filamentleri getirtmeye çalışıyorum. Porima TPU kullanan varsa yorumlarsanız sevinirim.

ESUN ve SUNLU PETG filamentleri ile laboratuvar için parçalar yapmaktayım. Şu an Spin Coater denemesi yapmaktayım, bitince burada detayları ile birlikte bir paylaşım yapacağım.
Ayrıca bir G29 standı tasarlamaktayım. Yine bu da PETG filamentler ile olacak ve bunu da yine eSUN Ve SUNLU markalarıyla yapacağım. Masaya vidalama yapmadan yerleştireceğim.

standı yaptınız mı acaba, eğer ki yer kaplamıyor ise almak isterim :=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…