Filament önerisi

Zeяef

Megapat
Daha fazla  
Bambu Lab A1 yazıcı sahibiyim. Şu anlık 0.4 mm nozzle var elimde. 3D baskı işinde yeniyim 1 aydır falan uğraşıyorum. Elimde yazıcıyı aldığımda hediye olarak gelen porima PLA filamentler vardı. Elimdekiler tükenmeye yaklaştığı için yeni filament arayışı içine girdim. Genelde esun önerilmiş. PLA + lardada istediğim 2 renk mevcuttu ama yazma hızı Max 100 mm/s gözüküyor. Ben baskılarımda şu anda genelde otomatik ayarları kullanıyorum ama ortalama 200-300 mm/s hızları civarında yazdırıyorum. Genel olarak figür/minyatür basıyorum. Aslında boyamada yaptığım için yine porima renk geçişi PLA premium ve pastel alıp ilerliyecektim fakat deneme amaçlı esunda almak istedim. Esun PLA +'da 200-300 mm/s civarında baskı alırsam çok mu sorun olur? Ek olarak elas3D ve robo90 markası hakkında kullanan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi? Robo90 renk geçişi ve mermer filamentide aklımda var. Katman kalitesi ve yazma hızına göre önereceğiniz markalar nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde kalan 5 yıllık eSun PLA+ filamenti P1S ve A1 mini'de hızlı baskılarda kullandım bir sorun olmadı. Baskı kalitesi çok etkilenmedi. eSun ile Porima arasında devasa bir fark yok. İlla eSun almak istersen yüksek hızları destekleyen PLA Hs versiyonu var. Türkiyedeki fiyatları göz önünde bulundurulunca eSun yaklaşık 200 tl daha pahalı. Bu fiyat farkına değecek bir kalite farkı yok. eSun amazondaki özel indirimlerde yakalanırsa alınabilir. Şu anki fiyatları kasım indirimlerindekinin 2 katı.

Elimde kalan 5 yıllık esun PLA+ filamenti p1s ve A1 Mini'de hızlı baskılarda kullandım bir sorun olmadı. Baskı kalitesi çok etkilenmedi. Esun ile porima arasında devasa bir fark yok. İlla esun almak istersen yüksek hızları destekleyen PLA HS versiyonu var. Türkiye'deki fiyatları göz önünde bulundurulunca esun yaklaşık 200 TL daha pahalı. Bu fiyat farkına değecek bir kalite farkı yok. Esun Amazon'daki özel indirimlerde yakalanırsa alınabilir. Şu anki fiyatları Kasım indirimlerindekinin 2 katı.

Dediğin gibi kalite farkı yoksa renk yüzünden 200 TL fark vermeye gerek yok o zaman. Veri peri rengi 600TL şu an bir de ek olarak kemik rengi alacaktım ama daha çok minyatür bastığım için renk geçişi almam daha mantıklı 400 TL'den.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı