Esun yerine filament önerisi

Hocam Porima'yı deniyorum. Daha öncesinde ABS basmaya çalışıyordum, ucuz diye yerli üretim farklı markalar kullandım, sürekli nozzle tıkanıyordu. Porima'nın düz beyaz PLA'sını aldım, Ender 3'te kullanıyorum, rahatlık varmış. Aradaki 60-70 lira farka değmez inanın, Porima'dan memnun kaldım, diğer filamentlerini de deneyeceğim kesinlikle.

Hocam selam konuyu açalı aylar oldu ve 25KG filament bitirdim. Size birkaç marka önereceğim. Elas 3D ilk olarak en güzeli olduğunu düşündüğüm marka. Dayanıklılık ve katmanlar olsun on numara, sahibi de çok iyi. Az bir ipliklenme sorunu var ancak bir çakmak çakmaya bakıyor. Porima Recycle filament de alabilirsiniz o da iyi iş görüyor. Sun Filament de tam fiyat performans tercih edebilirsiniz.

Elas'ı ben de kullanıyorum. Makarasız olanlardan almıştım uygun diye 3 kiloda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Şuan en uygun ve sorun yaşamadığım filamentler filamentmarketimde satılan microzey filamentler. Elas'ın makarasızıyla neredeyse aynı fiyatlar. Onun dışında denif filamentten de memnun kalmıştım. Bunların arasında microzeyde extruderın yayını bir tık gevşetmek zorunda kaldım düzgün baskı alabilmek için. Yay baskı yapıyordu herhalde filament extruderda kırılıyordu.

Porima zaten bu zamana kadar birkaç makaradaki sarım hatası harici neredeyse hiç sıkıntı yaşatmadı ama porima kullanırken şanssızlık yaşıyorum. Ne zaman porimayla uzun baskı yapmaya kalksam(20 saat civarı) hep bir elektrik kesintisi yaşıyorum. Sakınan göze çöp batar misali elimde porima oldumu özel baskılarda kullanmak için kenara koyuyorum ve çoğu zaman o ayırdığım filamentte elektrik kesintisi sonucu çöpe giden baskılarım oluyor 😀

Elas'ı ben de kullanıyorum. Makarasız olanlardan almıştım uygun diye 3 kiloda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Şuan en uygun ve sorun yaşamadığım filamentler filamentmarketimde satılan microzey filamentler. Elas'ın makarasızıyla neredeyse aynı fiyatlar. Onun dışında denif filamentten de memnun kalmıştım. Bunların arasında microzeyde extruderın yayını bir tık gevşetmek zorunda kaldım düzgün baskı alabilmek için. Yay baskı yapıyordu herhalde filament extruderda kırılıyordu.

Porima zaten bu zamana kadar birkaç makaradaki sarım hatası harici neredeyse hiç sıkıntı yaşatmadı ama porima kullanırken şanssızlık yaşıyorum. Ne zaman porimayla uzun baskı yapmaya kalksam(20 saat civarı) hep bir elektrik kesintisi yaşıyorum. Sakınan göze çöp batar misali elimde porima oldumu özel baskılarda kullanmak için kenara koyuyorum ve çoğu zaman o ayırdığım filamentte elektrik kesintisi sonucu çöpe giden baskılarım oluyor 😀
Çok iyi anlıyorum benim de o kadar çok var ki o çöplükten. Microzey dediğiniz gibi kolay kırılıyor o sebeple hiç tercih etmiyorum hocam. Bir keresinde 32 saatlik baskının 30. saatinde elektrikler gidip gelmiş öyle bir üzülmüştüm ki…

Çok iyi anlıyorum benim de o kadar çok var ki o çöplükten. Microzey dediğiniz gibi kolay kırılıyor o sebeple hiç tercih etmiyorum hocam. Bir keresinde 32 saatlik baskının 30. saatinde elektrikler gidip gelmiş öyle bir üzülmüştüm ki…
Microzey ile dayanıklılık testi hiç yapmadım ama dekoratif eşyalar yaptığım için, diğerlerine oranla pek bir fark yok gibi gözüküyor. Siz yaptıysanız sonuçları duymak isterim diğerlerine oranla daha mı kolay kırılabiliyor Microzeyin baskıları? Öyleyse zaten Elas ile neredeyse aynı fiyatlar gider Elas alırım.

Elas ile de ilk baskı aldığımda hotendde tıkanma yaşamıştım. Yetkilisiyle iletişime geçtim sıcaklığı 200 ile denememi istediler. Normalde 205-210 ile baskı alıyordum PLA ile. Elası 210'da denemiştim bir 2-3 saatlik baskı sorunsuz bastı. Sonrasında sürekli hotendde tıkanma yaptı. Yetkilinin önerisiyle sıcaklığı 200 yaptıktan sonra 3 makarada hiçbir sıkıntı yaşamadım. 10 derecenin hotendde nasıl tıkanıcak kadar etki yaptığını anlayamadım ama en azından sorunsuz baskılar aldım 😀

Ah o baskının sonuna gelmişken giden elektrikler var ya ne üzüyor insanı. Neyse ki öyle 20 saat 30 saatlik baskının sonunda elektrik gitmesiyle karşılaşmadım. Bende giderse genelde baskının tam ortasında gidiyor. Çok üzücü durum yok kalan parçayı basayım da birleştireyim desen %100 dolgu ile basılmadığından birebir temas eden yerin azlığından dolayı yapıştırması da zor oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı