Filleri öldürme hazırlığında olan Botsvana, 20 bin fili Almanya'ya göndermekle tehdit etti

Aslan Mert

Centipat
Katılım
14 Temmuz 2023
Mesajlar
1.433
Çözümler
11
130 binden fazla fil ile dünya fil nüfusunun 1/3 barındıran ve en önemli müşterilerinin almanlar olduğu avcılık turizminden önemli gelir elde eden Afrika ülkesi Botsvana, avlanılan hayvanın kafası ve derisi gibi parçalarının Avrupa'ya geri sokulmasını engelleme niyetinde olan Avrupa ülkelerinin avcılık karşıt politikalarından "Avrupa'dan gelen zengin turistler fil avlamak için 'izin parası' veriyor, bu gelirler ülkede yatırım yapmak için kullanılıyor. Avrupa'nın avcılık karşıtı politikaları ülkemizi fakirleştiriyor. Bunun yanı sıra avcılık fil nüfusunu kontrol altında tutulmasını sağlıyordu" sözleri ile şikayetçi olarak Almanya ve İngiltere'yi eleştirdi.

Artan fil nüfusunun çiftçilerin ekinlerini yediği, fillerin su arayışı sırasında mülklere, doğa koruma parklarına (fauna ve flora'lara) ve hatta betonları kırarak altyapıya zarar vererek su borularını parçaladığı, fillerin insanlara ve çocuklara saldırdığı yönünde şikayetleri olan Botsvana, avcılığın da azalması ile soruna çözüm için fillerin itlafını düşünüyor.

Daha öncesinden komşusu Angola'ya 8 bin adet fil veren Botsvana, avcılık karşıtı politikalara öncülük ettiği için geçtiğimiz ay İngiltere'ye 10 bin adet, 3 gün önce de Almanya'ya 20 bin adet fil göndermekle tehdit etti.

Kaynak: BBC, Botsvan'lı bir X (Twitter) hesabı
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kuraklık, açlık, AIDS vs. yetmemiş anlaşılan.
 

Geri
Yukarı