Film ve günlük işler için tablet vs laptop

Tablet ve telefon için 2500 TL.
Laptop için 4000 TL.

Hocam biraz kafanızda bitirmiş gibisiniz aslında siz. Belirli bir bütçeniz yok. İkisi için ayrı bütçeleriniz var. Bu durumda her ikisi de olur ama tavsiyem ekran büyük olsun. Yıllarca hem tablet hep laptop hem masaüstü kullandım ve ekran olayı her zaman canımı sıktı PC'ye geçme nedenim ekran ve hafıza kapasitesi olmuştu mesela. 10.1 inç bir tabletler kullandım Android ve Windows platformlarında. İş için tabletler reklamlar ya da incelemelerde ne kadar gözümüze sokulsa bile ki ben hala tablet kullanmayı çok severim bir süre sonra insanı o ufaklık sinir edebiliyor yetersiz geliyor üstüne öyle ahım şahım bir güncelleme yükseltme olayları da yok. Aslında bakarsanız hiç yok. Tabii tableti kullanmanın püf noktaları var alırsınız ekstra 24 inç bir monitör yanına 2 TB harici bir HDD süper olur. Onları kullanmak istemediğiniz zaman tableti alırsınız elinize yatağınıza ya da koltuğunuza geçersiniz ama bu dediğim şekilde de tablet neredeyse laptop ile aynı fiyata geliyor hatta geçiyor. Benim uzun süre kullanım deneyimlerim bu şekilde her üçü içinde.
 
Ben Apple ürünlerini sevmiyorum.

Hocam Android tabletler pek uzun omurlu olmuyor, Samsung bile amiral gemilerine maksimum 1 veya 2 defa guncelleme yayinliyor ondan sonra donup yuzune bakmiyorlar. Ama iPad oyle degil, ozellikle iPadOS Android'den kat ve kat daha iyi. Yine de almak istemiyorum derseniz kendi karariniz sonucta siz kullanacaksiniz cihazi.

 
Bilgisayarda izlemek isterim fakat taşınır olması benim için iyi oluyor. Aklıma gelen telefon, tablet ve dizüstü bilgisayar. Fiyat konusuna gelecek olursak hepsi kendi fiyatında ortalama bir özelliğe sahip olduğunu düşünerek yazıyorum. Sizce hangisinin şarj bitmesi daha uzun sürer? Dizi/film ve küçük Office işleri yapacak bir şey arıyorum. Kötü özelliklere de sahip olmasın. İdare edecek bir şey lazım.

Dizi veya film olsaydı tablet derdim ama size ofis programı lazım bu yüzden bütçeniz varsa laptop alın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı