Filtre kahve sadece toz kahveyle mi yapılır?

Sempos

Hectopat
Makaleler
1
Selam herkese, filtre kahve makinesi aldım. Benim kahvem şu şekilde, genelde kahve yapımlarında toz kahve kullanılıyorlardı. Bir sorun olur mu?

WhatsApp Image 2022-11-26 at 11.00.08.jpeg
WhatsApp Image 2022-11-26 at 10.59.57.jpeg

Bu makine için, çekirdek kahveyi kağıt filtre için çektirmeniz gerekiyor. Kağıt filtre olmadan kullanmayın. Örnek olarak kendi kullandığım bir kahveyi ekliyorum oradan bakın;

Buradan öğütme kısmında filtre kahve seçeneğini seçtiğinizde ona uygun öğütülmüş olarak geliyor. Çözünebilir toz kahveleri bu makine ile kullanmayın.

Çözünebilir şekilde değil galiba çekirdekleri kalın çekilmiş hali.

Bu kalınlık fazla filtre için. Kağıt filtre için daha ince öğütülmüş olması gerekiyor.

Tamam sıkıntı olmaz. Yalnız makinede kağıt filtre veya metal filtre vardır. Bu filtrelere göre kahve çektirirsen daha güzel olur içeceğin kahve. Bu kahveylede olur tabi yine sıkıntı olmaz. Zaten makine suyu ısıtıp kahvenin içenden geçirip demliğe döküyor. Fazla bir olayı yok bu makinelerin. Güzel kahve içmek istiyorsan tabi kağıt filtreye uygun çekilmiş filtre kahve satın alabilirsin elindeki bitince.
Urban Grind - Ethiopia Yirgacheffe | KahhveCom Buda benim kahve önerim olsun. :)

Tamam sıkıntı olmaz. Yalnız makinede kağıt filtre veya metal filtre vardır. Bu filtrelere göre kahve çektirirsen daha güzel olur içeceğin kahve. Bu kahveylede olur tabi yine sıkıntı olmaz. Zaten makine suyu ısıtıp kahvenin içenden geçirip demliğe döküyor. Fazla bir olayı yok bu makinelerin. Güzel kahve içmek istiyorsan tabi kağıt filtreye uygun çekilmiş filtre kahve satın alabilirsin elindeki bitince.
Urban Grind - Ethiopia Yirgacheffe | KahhveCom Buda benim kahve önerim olsun. :)
Ben bunu kullanıyordum ama öneriniz için teşekküler.

French press için çekilmiş muhtemelen.

Evet.

Ben bunu kullanıyordum ama öneriniz için teşekkürler.

Evet.

Güzel kahve. Biraz kalın çekilmiş sadece. Onun önemi var çünkü sıvının filtreden süzülme süresi kahvenin tadını etkiliyor. Tekrar satın alırken hangi filtreyi kullanıyorsunuz onu belirtip ona göre çektirin iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı