Finlandiya'ya gitmek mantıklı mı?

Rowns

Hectopat
11. sınıf öğrencisiyim. Amcam Finlandiya'ya gel diyor. Annem ise okulu bitir sınava gir öyle git diyor. Şu an dijital baskı öperatörü sertifikam var ve reklam şirketinin grafik bölümünde çalışıyorum. Dayımların yeri olduğu için dayımlarda mantıksız buluyor gitmemi gitmem durumunda 100bin TL'ye yakın param hazır. Rahatça iş bulabilirim üniversite hayatımda da sizce beklemeli miyim?

Burada kaldığın her an zaman kaybediyorsun. Derhal git.

İş bulabilirim ve vasıflıyım diyorsan git. Dediğine göre de vasıflısın. İş bulabileceksen ve o işle bir hayat kurmaya yetecek bir para kazanabileceksen hiç durma bile. Ama yerinde olsam zaten imkanın var. Çokta aceleye getirme, sonuçta farklı bir ülkede sıfırdan bir hayata başlayacaksın. Kişisel gelişimini arşa çıkarıp gitsen çok daha mutlu olursun.

İş bulabilirim ve vasıflıyım diyorsan git. Dediğine göre de vasıflısın. İş bulabileceksen ve o işle bir hayat kurmaya yetecek bir para kazanabileceksen hiç durma bile.
Miktarı bilmem ama başlangıçta en az asgari ücretten 4-5 katı fazla alacağından eminim.

Miktarı bilmem ama en az asgari ücretten 4-5 katı fazla alacağından eminim.
Finlandiya'nın iş imkanları olarak bilmiyorum. Sadece vasıfsız olarak gidip garsonluk yapıp parayı yetiremeyince pişman olup gelmesin diye dedim. Çünkü vasıfsız bir elemanın hiçbir ülkede değeri olmuyor. Türkiye'de dahil. Asgari ücretin 4-5 katı ise ortalama maaşın bir tık üstü oluyor herhalde dediğiniz gibiyse. Gayet mükkemmel o zaman. :D Ben de eğitimimi tamamlayıp İspanya'ya yerleşmeyi planlıyorum. Önce bir vasfımı edineyim de.

11. sınıf öğrencisiyim. Amcam Finlandiya'ya gel diyor. Annem ise okulu bitir sınava gir öyle git diyor. Şu an dijital baskı öperatörü sertifikam var ve reklam şirketinin grafik bölümünde çalışıyorum. Dayımların yeri olduğu için dayımlarda mantıksız buluyor gitmemi gitmem durumunda 100bin TL'ye yakın param hazır. Rahatça iş bulabilirim üniversite hayatımda da sizce beklemeli miyim?
Finlandiya harika bir ülke. İmkanınız varsa gidin tabii ki. :) Ne güzel.

Dil konusu biraz sıkıntı bu arada. Gitmeden öğrenmeniz lazım biraz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı