Finlandiya'ya gitmek mantıklı mı?

11. sınıf öğrencisiyim. Amcam Finlandiya'ya gel diyor. Annem ise okulu bitir sınava gir öyle git diyor. Şu an dijital baskı öperatörü sertifikam var ve reklam şirketinin grafik bölümünde çalışıyorum. Dayımların yeri olduğu için dayımlarda mantıksız buluyor gitmemi gitmem durumunda 100bin TL'ye yakın param hazır. Rahatça iş bulabilirim üniversite hayatımda da sizce beklemeli miyim?
Ne durumdasınız hocam?

İş olanakları nasıldı? Maaş skalası nasıldı? İnsanların yabancılara karşı tutumu nasıldı?
Ustalara ihtiyaç var tamirci özellikle karli alanlarda çok ihtiyaç var ustaya. işçilik maliyetleri yüksek.maaş skalasi vergiler sonrasi 1500 2000 dolar amcam araba tamircisi o 3000 dolara kadar alıyor biz esmer olduğumuz için daha fazla dikkat çekiyoruz ona rağmen bir ırkçılıkla karşılaşmadım ingilizceleri gayet iyi yemek kültürü yok ben adanaliyim alisamadim yani.

Ustalara ihtiyaç var tamirci özellikle karli alanlarda çok ihtiyaç var ustaya. işçilik maliyetleri yüksek.maaş skalasi vergiler sonrasi 1500 2000 dolar amcam araba tamircisi o 3000 dolara kadar alıyor biz esmer olduğumuz için daha fazla dikkat çekiyoruz ona rağmen bir ırkçılıkla karşılaşmadım ingilizceleri gayet iyi yemek kültürü yok ben adanaliyim alisamadim yani.
Cevabın için teşekkür ederim. Peki mühendisler için durum nasıl? 1500-2000 dolar az değil mi? Alım gücü nasıl?

Cevabın için teşekkür ederim. Peki mühendisler için durum nasıl? 1500-2000 dolar az değil mi? Alım gücü nasıl?
Hocam iş ilanlarına buradan bakabilirsiniz;
Ben CNC operatörlüğü maaşlarına baktım, aylık 3000 Euro civarı gördüğüm kadarıyla.
Mühendislerin maaşları biraz daha yüksek olacaktır.

Finlandiya kesinlikle yaşamak ve okumak için ilk 3 ülkeden birisi benim için gerçi sıralamalarda da öyle ama olsun kesinlikle böyle bir fırsatınız var ise değerlendirin alım gücüde oldukça yüksek Almanya ile benzer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı